Ο Αυστραλίας Μακάριος ευλόγησε τον παιδότοπο του Κολλεγίου Αγίων Πάντων Σύδνεϋ

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ένας υπέροχος καινούργιος παιδότοπος, ο οποίος προσφέρεται για διασκεδαστικές και ξέγνοιαστες στιγμές παιχνιδιού, παραδόθηκε επίσημα στους μαθητές του δημοτικού σχολείου του Ελληνορθόδοξου Κολλεγίου των Αγίων Πάντων, στο Μπέλμορ του Σύδνεϋ.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, 23 Ιουλίου, υπό τα φωτεινά χαμόγελα εκατοντάδων μαθητών και παρουσία της διεύθυνσης, του διδακτικού προσωπικού και του συλλόγου γονέων του σχολείου, καθώς επίσης της διοίκησης της Ενορίας – Κοινότητας των Αγίων Πάντων και εκπροσώπων των πολιτικών αρχών. Συγκεκριμένα, εκ μέρους των πολιτικών αρχών παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό η πολιτειακή βουλευτής, κ. Σοφία Κώτση, και ο Δήμαρχος του Canterbury, κ. Khal Asfour.

Κατά την άφιξή του στο σχολείο, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος έτυχε θερμού καλωσορίσματος από τη διευθύντρια κ. Ελευθερία Λίλλη και από εκπροσώπους των μαθητών, οι οποίοι του πρόσφεραν μια ανθοδέσμη με λουλούδια. Στη συνέχεια, αφού η μαθητική χορωδία έψαλε τους εθνικούς ύμνους της Αυστραλίας και της Ελλάδας, ο Σεβασμιώτατος, πλαισιούμενος και από τους ιερείς της Ενορίας των Αγίων Πάντων, τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων του νέου παιδότοπου και έκανε τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής πλάκας.

Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, ευχαρίστησε εγκάρδια όλους όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση της σημαντικής αυτής επέκτασης του σχολείου, ενός έργου το κόστος του οποίου ανέρχεται σε 1,7 εκατ. δολάρια. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά, όσο και η Αρχιεπισκοπή γενικότερα, θα βρίσκονται πάντοτε δίπλα στη σχολική κοινότητα των Αγίων Πάντων και θα στηρίζουν κάθε προσπάθεια που γίνεται για το καλό της παιδείας και για την πρόοδο της νέας γενιάς. Επιπλέον, στρέφοντας το βλέμμα του προς τους μαθητές, μίλησε με αγάπη και υπερηφάνεια για τους νέους της Ομογένειας, υπενθυμίζοντας ότι αυτοί αποτελούν την ελπίδα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στην Αυστραλία. “Οταν βλέπω τα πρόσωπά σας, βλέπω τον ήλιο. Βλέπω την ομορφιά του σύμπαντος. Επίσης, μπορώ να δω το μέλλον της Εκκλησίας μας, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας. Μπορω να δω στα πρόσωπά σας την ελπίδα που έχουμε για το μέλλον, για να οικοδομήσουμε μια νέα γενιά με τις αξίες και τα ιδανικά του Ελληνισμού και με τις παραδόσεις της ορθόδοξης πίστης”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους να έχουν υγεία και καλή δύναμη, ενώ καμάρωσε χαμογελαστός τους μαθητές και τις μαθήτριες, που τραγούδησαν προς τιμήν του και παρουσίασαν με επιδεξιότητα παραδοσιακούς ελληνικούς  χορούς.

Τέλος, μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη επιφύλαξε στον Αρχιεπίσκοπο ένας μαθητής του σχολείου, ο οποίος είχε φιλοτεχνήσει το πορτρέτο του και του το δώρισε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. “Είναι το καλύτερο πορτρέτο που έχω δει ποτέ”, αναφώνησε ενθουσιασμένος ο Σεβασμιώτατος, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον μαθητή για την ευγενική του πρωτοβουλία και για τον χρόνο που αφιέρωσε σε αυτή.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα