Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ενημερώνει το ποίμνιο για τα μέτρα κατά της πανδημίας

Μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό αποφάσισε σήμερα να ανακοινώσει ο Mητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, καθώς υπάρχει μια εξέλιξη όχι ευχάριστη για την πανδημία στη χώρα.

Τα κρούσματα, όπως είπε, καθημερινά αυξάνονται και έτσι γίνεται μια προσπάθεια λήψης μέτρων υγιεινής. Έτσι, ακολουθώντας τις οδηγίες της Ιεράς Συνόδου, ο κ.κ. Χρυσόστομος έκανε γνωστό ότι σχετικά με τις πανηγύρεις της Μεταμορφώσεως και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τα μέτρα υγιεινής συνεχίζονται και, μάλιστα, υποστήριξε θα πρέπει να εφαρμοστούν με ακόμη αυστηρότερο τρόπο, ενώ επανέλαβε ότι δε θα πραγματοποιηθούν λιτανείες, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Πρόσθεσε δε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει σύσταση για χρήση της μάσκας εντός του ναού και κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών, ενώ ο ίδιος προτείνει να είναι σε χρήση η μάσκα από μέρους των πιστών, όχι μόνο εντός του Ιερού Ναού, αλλά και όπου υπάρχουν συναθροίσεις και συνάξεις.

Επίσης, κάλεσε τον κόσμο να τηρεί επακριβώς και τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας και, κυρίως, αυτά της απόστασης, της υγιεινής και της προφύλαξης, ενώ συνέστησε καλό πλύσιμο των χεριών με αντισηπτικά και επανέλαβε ότι ο κόσμος πρέπει να αποφεύγει τις συναθροίσεις και τις πολυκοσμικές συναντήσεις.

Υποχρεωτική η μάσκα στα γραφεία της Μητρόπολης και των Ναών
Ακόμα ο κ.κ. Χρυσόστομος έκανε γνωστό ότι η προσέλευση στα γραφεία των ναών καθώς και της Ιεράς Μητροπόλεως θα γίνεται με χρήση μάσκας και κανείς δε θα γίνεται δεκτός στις υπηρεσίες διαφορετικά, κάτι που, όπως είπε, ισχύει και για τους εργαζομένους στις εν λόγω υπηρεσίες.

Κλείνοντας ανέφερε ότι προτρέπει όλους να τηρούν επακριβώς τα μέτρα υγιεινής και να εφαρμόζουν τη χρήση της μάσκας σε κάθε τους εκδήλωση, για να μη ζήσουμε τραγικές καταστάσεις όπως βιώνει η Ευρώπη και ο υπόλοιπος κόσμος.

Τι γίνεται με τις αποστάσεις στους ναούς και ο αριθμός των πιστών
Σε ερώτηση για τους πιστούς ανά ναό και τα μέτρα που υπάρχουν, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας απάντησε ότι υφίσταται όριο και πρέπει ο κάθε πιστός να απέχει 1.5 μέτρο από το διπλανό του, ενώ για το συνολικό αριθμών των πιστών είπε ότι δεν επιτρέπεται σε ένα ναό να είναι πάνω από 50 άτομα.

Π.Μπ.

 

tharrosnews.gr

Διαβάστε ακόμα