Πανηγυρικός Εσπερινός του Προφήτου Ηλιού στην Τρίπολη

Με λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, ο Πανηγυρικός Εσπερινός εορτασμού της μνήμης του Προφήτου Ηλιού, στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα ενοριακό Ιερό Ναό της Τρίπολης.

Της Ακολουθίας προεξήρχε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Τσαγκούρης, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως. 

Στο κήρυγμά του ο π. Ιουστίνος αναφέρθηκε στην βιοτή του εορτάζοντος Αγίου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον πνευματικό ζήλο. “Η εποχή μας ομοιάζει με εκείνη των προφητών διότι, δεν έχουμε τον πνευματικό ζήλο, ώστε να κατακτήσουμε την ευσέβεια και την αγάπη στον Θεό, όπως ο Προφήτης Ηλίας”.”Να γίνουμε “αυτοκράτορες” των παθών, όπως ο εορτάζων Άγιος, ώστε να ελκύσουμε την χάρη του Θεού” τόνισε χαρακτηριστικά. 

Τέλος, ευχήθηκε ο Προφήτης Ηλίας να στερεώνει και να δυναμώνει τον πνευματικό μας ζήλο, έτσι ώστε να μην χάσουμε την επαφή με το πρόσωπο του αληθινού Θεού

Πλήθος πιστών είχε κατακλύσει τον εορτάζοντα Ιερό Ναό για να προσκυνήσει την Εικόνα του Αγίου και να συμμετέχει στον Εσπερινό, λαμβάνοντας την χάρη του Προφήτου Ηλιού. 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα