Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ι. Μονή Τζαγκαρόλων Χανίων
6 Ιουλίου 2020 Κοινοποιήστε

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ι. Μονή Τζαγκαρόλων Χανίων

Την Κυριακή 5 Ιουλίου, πρώτη Κυριακή του Ιουλίου που η Εκκλησιά μας εορτάζει την σύναξη πάντων των εν Κρήτη διαλαμψάντων Αγίων τελέσθηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου και Συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

Πλήθος Κληρικών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό έλαβαν επίσης μέρος στο Πολυαρχιερατικό Συλλέιτουργο ενώ παρέστησαν συμπροσευχούμενοι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενείας κ. Ειρηναίος, ο Μέγας Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου π. Θεόδωρος Μεϊμάρης, Κληρικοί και Μοναστικές Αδελφότητες, Ηγούμενοι και Ηγουμένες.

Την Αυτού Εξοχότητα του Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, εκπροσώπησε η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λία Μενδώνη, ενώ το παρών έδωσαν επίσης ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Βασίλειος Διγαλάκης, η Βουλετής κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο Βουλευτής κ. Μανούσος Βολουδάκης, ο πρώην Υπουργός κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού κ. Κων/νος Φασουλάκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο Πρόεδρος του Ο.Α.Κ. κ. Ελευθέριος Κοπάσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Γεώργιος Μπέας και ο Υποδιοικητής Εμμανουήλ Μπολώτης, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, οι  Διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων της 115 Π.Μ. και του Πεδίου Βολής Κρήτης, ο Αστυνομικός Δ/ντης Χανίων κ. Γεώργιος Λυμπινάκης, Αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας, ο γνωστός Ποινικολόγος κ. Σάκης Κεχαγιόγλου,  τοπικοί άρχοντες και φορείς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, φίλοι και συγγενείς.

Το Θείο Λόγο κήρυξε μετά το πέρας της αναγνώσεως του Αγίου Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.

Πριν της Απολύσεως συγκινητικό λόγο παρηγορίας απηύθυνε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας.

Στην Τράπεζα της Μονής ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου με λόγια συγκινητικά απηύθυνε ευχαριστήριους λόγους προς όλους που του στάθηκαν σε αυτή την δύσκολη δοκιμασία της ζωής του, ενώ νωρίτερα ευχαρίστησε και μέσα στο Ναό, τους Ιεράρχες, τους Κληρικούς και όλους τους ευσεβείς Χριστιανούς που ήρθαν να συμπροσευχηθούν, με έναν ευχαριστήριο λόγο που ανέγνωσε ο αδελφός της Μονής Αρχιμ. Νικηφόρος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εκτύπωση