Σύμπασα η Νάξος τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Νικόδημο

Σήμερα το απόγευμα  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας συμμετείχε συμπροσευχόμενος εκ του Ιερού Βήματος στον τελεσθέντα Μεθέορτο Εσπερινό και την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου.

Ακολούθως προέστη της Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος και των Σεπτών Λειψάνων του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου και του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού. Μετά την καθιερωμένη Δέηση επί της παραλιακής Λεωφόρου προ του Ναού της Παντανάσσης, πραγματοποιήθηκε μερίμνη του Δήμου καύση πυροτεχνημάτων. Εκτός των συμμετασχόντων στην πρωινή Θεία Λειτουργία και ήδη αναγραφέντων, την Λιτανεία ελάμπρυνε με τη συμμετοχή της η Φιλαρμονική του Δήμου, το δε κουβούκλιο της Ιεράς Εικόνος έφεραν επί των ώμων τους άνδρες του Παρατηρητηρίου του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμεναρχείου Νάξου και νέοι με παραδοσιακές νησιώτικες στολές από το Φιλότι της Νάξου.

Μετά την ακροτελεύτια Δέηση στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού, όπου κατέληξε η λιτανευτική πομπή, ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε σύντομη προσλαλιά, ευχαριστήσας όλους τους συντελεστές της Πανηγύρεως και τους μετασχόντας σε αυτή και ευχήθηκε ο Θεός με τις πρεσβείες του Πολιούχου και προστάτου μας Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου του Ναξίου και του Αγίου Πατρός ημών Νεκταρίου του Θαυματουργού να προστατεύει τον τόπο μας και όλο τον κόσμο από κάθε κίνδυνο και απειλή ψυχική και πνευματική.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα