Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας με την Κυβερνήτρια της Ν. Νοτίου Ουαλίας
30 Ιουλίου 2020 Κοινοποιήστε

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας με την Κυβερνήτρια της Ν. Νοτίου Ουαλίας

Την Τρίτη, 28 Ιουλίου, μετά από πρόσκληση της Κυβερνήτριας της Νέας Νοτίου Ουαλίας, κ. ΜάργκαρετΜπίζλι, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κυβερνητικό Μέγαρο, στο Σύδνεϋ. Επρόκειτο για την τέταρτη μόλις επίσκεψη, την οποία δέχτηκε ηΚυβερνήτρια ΝΝΟ κατά το διάστημα από την έναρξη της πανδημίας, τον περασμένο Μάρτιο, μέχρι και σήμερα.  

Η κ. Μπίζλι επιφύλαξε θερμή υποδοχήστον Σεβασμιώτατο, ενώ τον συνεχάρη για το ποιμαντορικό του έργο και για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει, προς στήριξη του ελληνορθόδοξου ποιμνίου της Αυστραλίας, ενώ με ικανοποίηση τόνισε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος κατάφερε, μόλις μέσα σε ένα χρόνο, να συνδεθεί με όλους του παράγοντες και την πολιτειακή ηγεσία της Αυστραλίας, να ενώσει την ομογένεια γύρω από το πρόσωπό του, αποσπώντας μάλιστα τον σεβασμό και την εκτίμηση όλης της Αυστραλιανής κοινωνίας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, αναλύθηκαν, μεταξύ άλλων, οι πρόσφατες θλιβερές εξελίξεις γύρω από τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, ενώ συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως και την μελλοντική πορεία της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Με ενδιαφέρον και αγωνία επίσης σχολιάστηκαν και θέματα σχετικά με την πανδημία και τις προεκτάσεις της στην κοινωνία της Αυστραλίας.

Σημειώνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος προσκάλεσε την κ. Μπίζλι σε γεύμα, στα κεντρικά γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Η πρόσκληση έγινε ασμένωςαποδεκτή εκ μέρους της Κυβερνήτριας και το γεύμα θα παρατεθεί το επόμενο διάστημα.

Εκτύπωση