Το Λείψανο του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού στον Ι. Ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως

Ο υψηλός επισκέπτης της ενορίας μας, ο Άγιος Νικηφόρος ο Λεπρός που έφτασε κοντά μας αναπάντεχα την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020, αναχώρησε την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020.

Στο διάστημα που είχαμε την ευλογία να έχουμε το ιερό λείψανο του στην ενορία μας, το επισκέφτηκαν εκατοντάδες πιστοί, ακόμη και από εκτός Αττικής περιοχές.

Το λείψανο του αγίου Νικηφόρου περιφέρθηκε στις 17 Ιουλίου κατά την λιτανεία της εικόνας για τον εορτασμό της εφόρου του ναού μας, της αγίας Μαρίνας, μαζί με τα λείψανα της αγίας μας, του αγίου Παντελεήμονα, της αγίας Μαύρας, της αγίας Κυριακής και του συνεφόρου της ενορίας μας αγίου Νεκταρίου.

Καθημερινά εκτός των ακολουθιών και λειτουργιών τελούνταν η ιερά παράκληση εις τον  άγιο στις 11 το πρωί και τις 19 το απόγευμα.

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020, πριν αναχωρήσει από την ενορία μας, ο προϊστάμενος του ναού μας αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, λιτάνευσεσε εποχούμενο το λείψανο του αγίου, σε όλες τις γειτονιές της ενορίας μας. Στη συνέχεια το μετέφερε για ευλογία, στον παιδικό σταθμό της ενορίας μας και συνόδευσε την περιφορά της εικόνας της αγίας Μαρκέλλας που ξεκίνησε από το ιδιωτικό εκκλησάκι του αγίου Βασιλείου στο οποίο συντιμάται η αγία Μαρκέλλα, λόγω της Χιακής καταγωγής των κτητόρων του.

Η παραμονή του υψηλού επισκέπτη μας, ολοκληρώθηκε με τους αρχιμανδρίτες Σεραφείμ Δημητρίου και Ευσέβιο Μεάτζια, να πραγματοποιούν κατ΄οίκον επισκέψεις σε ενορίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας μεταφέροντας την ευλογία του αγίου Νικηφόρου του λεπρού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα