Αγρυπνία για την Αγία Ζώνη από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

Ιερά Αγρυπνία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χθες Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020, στο Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στην Κόρινθο, επί τη εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου.Τον Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν οι Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ και π. Αθανάσιος Πέζος, ο Αιδεσ.π. Δημήτριος Στεργιόπουλοςκαιοι Διάκονοι π. Δαμασκηνός Γεννηματάς και π. Δημήτριος Μπαλλάς.

Στον λόγο του,προς τους αγρυπνήσαντεςΠιστούς,ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε αρχικά στην Αγία Ζώνη της Θεοτόκου και στα συνεχή θαύματα που επιτελούνται απ᾿Αυτή. Στην συνέχεια τόνισε ότι, όσοι αφήνουν την ζωή τους στα χέρια του Θεού, έχουν πάντοτε την βεβαιότητα ότι ο Θεός, ο Οποίος «πάνταςἀνθρώπουςθέλεισωθῆναικαὶεἰςἐπίγνωσινἀληθείαςἐλθεῖν» (Τιμ. Α΄, β΄, 4) θα τους οδηγήσει στην Αλήθεια και στην αιώνια Ζωή!

Ολοκληρώνοντας, οΜητροπολίτης μας,ευχήθηκε στους συμπροσευχομένους Πιστούς η Υπεραγία Θεοτόκος να πρεσβεύει στον Σωτήρα και Λυτρωτή μας Κύριο, ώστε ν’ αντιμετωπίζουν και ν’ ανταπεξέρχονταιόλες τις δυσκολίες της ζωής τους!

 

 

 

Διαβάστε ακόμα