Ανακοινωθέν της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αμερικής

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Την Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συγκάλεσε σε τηλεδιάσκεψη την Ι. Επαρχιακή Σύνοδο, ώστε να θεωρήσει τρέχοντα ζητήματα της Ι. Αρχιεπισκοπής.

Για την ακριβέστερη ενημέρωση του κλήρου και του λαού της Αρχιεπισκοπής, διευκρινίστηκε ότι, όπως αποφασίστηκε το έτος 1994, το ποσόν της συντάξεως των Αρχιερέων προέρχεται από τους πόρους της Αρχιεπισκοπής, και κατόπιν αφαιρέσεως του ποσού που προέρχεται από το ταμείο συνταξιοδοτήσεως των κληρικών. Την σύνταξη αυτή λαμβάνουν οι Αρχιερείς μόνον εφόσον αποχωρήσουν εκ της ενεργού υπηρεσίας και όχι σε συγκεκριμένη ηλικία, όπως συμβαίνει με τους ιερείς. Οι Αρχιερείς συμβάλλουν στο ταμείο συντάξεως των κληρικών, από το οποίο λαμβάνουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό, όσο ακριβώς και όλοι οι κληρικοί της Αρχιεπισκοπής.

Τέλος, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος αποφάσισε το Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020, εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, να περιέλθει σε όλες τις ενορίες και τα μοναστήρια έκτακτος δίσκος προς ενίσχυση των καταστραφέντων από την πρόσφατη έκρηξη Ορθόδοξων ιερών ναών της Βηρυττού. Ήδη, ως γνωστόν, ο διορθόδοξος οργανισμός IOCC αποφάσισε τη διάθεση 150.000 $, ενώ η Φιλόπτωχος Αδελφότης της Ι. Αρχιεπισκοπής 25.000 $ για τους αδελφούς μας στο Λίβανο. 

Ο Αρχιεπίσκοπος και οι Αρχιερείς αντάλλαξαν ευχές για την επικείμενη εορτή του Δεκαπενταυγούστου προσευχόμενοι για την υγεία, προστασία και σωτηρία του Χριστεπώνυμου πληρώματος της Αρχιεπισκοπής.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΑΡΧΙΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ Ι. ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Διαβάστε ακόμα