Αντιοχείας Ιωάννης: ”Κρατάμε τη Βηρυτό στην καρδιά μας”

Ο Εξοχότατος Ιωάννης Χ, Πατριάρχης Αντιοχείας και το υπόλοιπο Μασρέκ σε επίσκεψη επιθεώρησης στην Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Βηρυτού όπου παραλήφθη από την κυριαρχία του Μητροπολίτη Ηλία, επιστροφή του αγγέλου της ενορίας της Βηρυτού.

Μετά την περιοδεία του Σαχίχ στον πληγέντα Αρχιεπίσκοπο, έκανε μια δήλωση μπροστά στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και κάποια δήλωσή του:
” Κρατάμε τη Βηρυτό στην καρδιά μας ”

Μέσω του Μητροπολίτη κ. Ηλία, μεταφέρουμε την ειρήνη μας σε όλη τη Βηρυτό σε όλο τον λαό της Βηρυτού. Είμαστε μια οικογένεια. Πολλές Ορθόδοξες Εκκλησίες μας κάλεσαν να εκφράσουμε καλή ενέργεια και αγάπη στον Οικουμενικό Πατριάρχη τους.

Και τα κράτη της Ρωσίας και της Ελλάδας επικοινώνησαν άμεσα μαζί μας και έκαναν πρακτικά βήματα. Στο δρόμο για εδώ καλέστε με από τα ΗΑΕ ο Υψηλότατος Σεΐχης Nahyan bin Mubarak Al Nahyan

Είμαστε εκτός από τον κ. Ηλία και τον λαό μας στη Βηρυτό
Θυμόμαστε αυτούς που μαρτύρησαν, τους τραυματίες, και όλους εκείνους που πληγώθηκαν, τους χαμένους και εκείνους που πληγώθηκαν

Η Βηρυτός είναι σύμβολο ειρήνης και πολιτισμού. Είμαστε οι γιοι αυτής της γης. Φτιάξαμε εδώ σαν το ρύζι του Λιβάνου, όσες δυσκολίες και πόνους και αν είναι Είμαστε στο πλευρό του λαού μας και μένουμε σε αυτή τη χώρα” 

 

Διαβάστε ακόμα