Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής Αρκαδίας

Ιερά Μονή Μαλεβής – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με κάθε λαμπρότητα και τηρουμένων των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας, τελέσθηκε σήμερα το απόγευμα, Σάββατο 22 Αυγούστου 2020, Αρχιερατικός Εσπερινός στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλεβής Αρκαδίας.

Πλήθος πιστών κατέκλεισε τον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής από νωρίς το απόγευμα για να προσκυνήσει τη Θαυματουργό και Μυροβλύζουσα Εικόνα της Παναγίας. 

Προ του Εσπερινού ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος και η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Γερόντισσα Παρθενία με την συνοδεία της, μετέφεραν λιτανευτικώς την Χαριτόβρυτο Ιερά Εικόνα στο νέο Καθολικό της Μονής.

Εν συνεχεία ο Επίσκοπος Τεγέας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Σεραφείμ Δημητρίου, εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κάνοντας εκτενή αναφορά στην “δήλωση” της Παναγίας προς την Ελισάβετ: “Μεγαλεία α εποίησέ μοι ο Δυνατός”, αναφέροντας πως η Παναγία ζούσε το ασύληπτο και αφύσικο γεγονός της κυοφορίας του Υιού του Θεού στα σπλάχνα της. Επίσης, τόνισε πως μόνο η Παναγία απέθανε, ετάφη και μετέστη στη Ουράνια Βασιλεία.

Ο Θεοφιλέστατος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του, καθώς συνεχάρη την Καθηγουμένη Παρθενία Μοναχή και την αδελφότητα, οι οποίες κρατούν ζωντανό και ευπρεπίζουν το Μοναστήρι της Παναγίας. Απευθυνόμενος στους πιστούς, τους ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος να τους στηρίζει και να τους δίνει υγεία, δύναμη και να φωτίζει την ζωή τους.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού συμμετείχε αντιπροσωπεία Μοναζουσσών εκ της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λουκούς Αρκαδίας.

 

Διαβάστε ακόμα