Χειροθεσίες Αναγνωστών και Εκκλησιαστικών από τον Μητροπολίτη Σπάρτης

Το απόγευμα της Δευτέρας 10 Αυγούστου 2020, στον Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης, τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, επί τη εορτή της αναμνήσεως του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Ακολούθησε Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Πριν την ολοκλήρωση της εσπερινής λατρευτικής σύναξης, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας χειροθέτησε Αναγνώστες τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος κ. Νικόλαο Ταπραντζή και τον Λαμπαδάριο του Ναού κ. Μιχάλη Σωτηρίου. Επίσης χειροθέτησε Εκκλησιαστικούς τους ευσεβείς νέους Κωνσταντίνο Πετρούλια και  Μιχάλη Παπαλυμπέρη.

Νωρίτερα, στην πάντα μεστή νοημάτων ομιλία του, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας είχε αναφερθεί σε ένα περιστατικό από την Μεταμόρφωση του Σωτήρος, το οποίο καταδεικνύει την ανάγκη να έχουμε ως αρχή και τέλος στη ζωή μας τον Χριστό, γιατί μόνο έτσι θα νιώσουμε ψυχική πληρότητα. Επίσης ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος, που προστάτευσε την Κέρκυρα από την επιδρομή των Αγαρηνών το 1716, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε στο εκκλησίασμα τους νέους Αναγνώστες και Εκκλησιαστικούς εξηγώντας παράλληλα τι αφορά το κάθε διακόνημα. Ολοκληρώνοντας επαίνεσε τον εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Σπάρτης Πανοσ. Αρχ. Σεραφείμ Κοσμά για το πολυποίκιλο έργο του στην Ενορία και ιδιαίτερα για την μεγάλη πνευματική αγκαλιά που έχει ανοίξει για τους νέους και τις νέες της περιοχής.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα