Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά

Το πρωί της Κυριακής, 2 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης ιερούργησε στον ενοριακό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δρυμού και ετέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του π. Νικολάου Κυπρικτζή, ο οποίος είναι απόφοιτος της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Σχολής και της Α.Ε.Α.Θ., πνευματικός καρπός της Ιεράς Μητροπόλεως, υπηρετώντας από μικρός ως ιερόπαις στο Ιερό Βήμα και το αναλόγιο. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν Ιερείς και Διάκονοι της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως και της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ορμώμενος από τη σημερινή Ευαγγελική περικοπή, απηύθυνε πατρικούς λόγους προς τον χειροτονούμενο τονίζοντας ότι ο Χριστός αγίασε τα λίγα και χόρτασε τους πολλούς, προκειμένου να μας δηλώσει ότι, όπου υπάρχει η ευλογία Του, εκεί φτάνουν τα υλικά αγαθά και περισσεύουν.

Τόνισε, επίσης, τη σημασία της ισοβίου διακονίας του θελήματος του Θεού και υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι στις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε, οι νέοι να διαπνέονται από πνεύμα προσφοράς και αγάπης προς τον συνάνθρωπο, να έχουν μέσα τους θερμή πίστη και ταπεινό φρόνημα, αγνοώντας τις όποιες εφήμερες κοσμικές και επίγειες χαρές του βίου, έχοντας ως στόχο τηΒασιλεία του Ουρανού και τη σωτηρία των ανθρώπων που διακονούν.

Τέλος, για τησημερινή εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, ημέρα κατά την οποία πανηγύριζε στη Θεσσαλονίκη η Μονή του Αγίου Στεφάνου, ανέφερε ότι στην εν λόγω Μονή ήθλησε η Οσία Μήτηρ ημών Θεοδώρα η Μυροβλύτης, μετά την κοίμησιν της οποίας, η Ιερά Μονή έλαβε το όνομά της.  

Προ της Απολύσεως, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, προέβη στη Χειροθεσία εις Πνευματικόν του Προϊσταμένου του Ι.Ναού, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστοφόρου Μαυρίδη, παρουσιάζοντάς τον ταυτόχρονα και ως νέο Αρχιερατικό Επίτροπο Λητής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα