Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Σταγών Θεόκλητο

Στον Βυζαντινό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμπάκας λειτούργησε στις 15 Αυγούστου, εορτή της Κοιμήσεως και Μεταστάσεως της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. Πρόκειται για Ναό του 11ου αιώνα, ο οποίος είναι περίφημος για τον μαρμάρινο Άμβωνα που υπάρχει στο μεσαίο κλίτος. Επίσης, σημαντικής αξίας είναι και οι περίτεχνες αγιογραφίες που χρονολογούνται μεταξύ 12ου και 16ου αιώνα.

Κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας, τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του μοναχού Διονυσίου Μητσάκη. Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης, στον πατρικό του λόγο προς τον νέο Διάκονο, αναφέρθηκε στην αξία που έχει η ιερωσύνη για τον άνθρωπο αλλά και ότι αυτή αποτελεί διακονία και όχι εξουσία κοσμική. Παρότρυνε τον χειροτονούμενο να υπηρετήσει με ταπείνωση την Εκκλησία του Χριστού, αισθανόμενος την ευθύνη την οποία καλείται να αναλάβει. Επίσης, τον κάλεσε να είναι ευγνώμων προς τον Καθηγούμενο της ιεράς Μονής Βαρλαάμ Αρχιμανδρίτη Ισίδωρο αλλά και σε όλους τους Πατέρες της Μετεωρίτικης Μονής από την οποία προέρχεται και στην οποία ασκήθηκε για πολλά χρόνια.

Πριν την απόλυση της θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην αγομένη εορτή και στην σημασία της. Επεσήμανε την αξία της Υπεραγίας Θεοτόκου για το ανθρώπινο γένος, το οποίο με την μεσιτεία της βρίσκει παρρησία στον θρόνο του Θεού. Τέλος, ευχήθηκε σε όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα, που είχε προσέλθει με ευλάβεια στον ιστορικό και περικαλλέστατο Ναό της Θεοτόκου, να έχει πνευματικη και σωματική υγεία.

 

 

Διαβάστε ακόμα