Δισαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου

Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία τελέσθηκε το Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020, στον Ι. Ναό Αγίου Ανδρέου, στα Πιτσά Κορινθίας προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, συνιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου και πλήθους Ιερέων της Ι. Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε το 40νθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Πρωτ/ρου π. Σπυρίδωνος Λιόρδου, πρώην Αρχιερατικού Επιτρόπου Ξυλοκάστρου και Εφημερίου του ιστορικού Ι. Ναού Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου, στο οποίο παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής. Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στο ήθος, στην προσωπικότητα και στο πλούσιο πνευματικό και κοινωνικό έργο του μακαριστού, επισημαίνοντας ιδιαιτέρως το γεγονός ότι σήκωσε αγόγγυστα και τον ιερατικό και τον οικογενειακό του «σταυρό», καταλείποντας ένα λαμπρό παράδειγμα ιερατικής βιωτής.

Ο Ποιμενάρχης μας κατέληξε την ομιλία του ευχόμενος στην οικογένεια και τα πνευματικά τέκνα του αοίδιμου π. Σπυρίδωνος ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του και να έχουν την ευχή του!

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

 

 

Διαβάστε ακόμα