Δισαρχιερατικός Εσπερινός για την Παναγία Εκατονταπυλιανή της Πάρου

Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Καλλινίκου. Κατά την Ακολουθία της Λιτής πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Επιταφίου και της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας μας, στον περίβολο του Ιερού Προσκυνήματος όπου και ετελέσθη η Ακολουθία της ευλογήσεως των Άρτων. Μετά τα Απόστιχα ο Σεβασμιώτατος προσφώνησε τον προσκεκλημένο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο, ο οποίος και εν συνεχεία εκήρυξε τον Θείο Λόγο, αφού προηγουμένως ευχαρίστησε για την πρόσκληση συμμετοχής σε αυτή την μεγάλη Πανήγυρη της Εκκλησίας μας.

Στην Ακολουθία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, ο Έπαρχος Πάρου κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών καθώς και φορέων και Συλλόγων της νήσου. Μετά την ολοκλήρωση του Πανηγυρικού Εσπερινού ακολούθησε όπως πάντα Ιερά Αγρυπνία, η οποία τελείωσε τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα