Εξάμηνο Μνημόσυνο του Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς Καλλινίκου

Την Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου πανηγύρισε το ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Εκκλησιαστικού Ξενώνα της Άλλης Μεριάς, το βράδυ της Κυριακής 30/8, παρουσία ικανού αριθμού προσκυνητών, τηρουμένων των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας κάτω Ξενιάς, Γερόντισσα Νυμφοδώρα, μετέφερε το τεμάχιο της Τιμίας Ζώνης, που φυλάσσεται στο Μοναστήρι, προς ευλογία του Επισκόπου, του Ιερού Κλήρου και των προσκυνητών.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστάτησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, πλαισιωμένος από Κληρικούς της Τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου Πρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου. Στον Εσπερινό έψαλε χορός μοναζουσών της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου.

Ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία, στην οποία έψαλε χορός ιεροψαλτών, υπό την δ/νση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Βόλου, κ. Αποστόλου Αντωνίου. Στην σύντομη ομιλία του, ο κ. Ιγνάτιος ευχήθηκε σύντομα να μας απαλλάξει ο Θεός από την δοκιμασία της πανδημίας, «αλλά, μέχρι τότε, να κρατήσουμε την ενότητά μας, με σύνεση και προσοχή, έχοντας ευθύνη, όχι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά και για τους άλλους. Είμαι βέβαιος, ότι, όταν περάσει αυτή η εμπειρία, θα είμαστε πολύ πιο παιδαγωγημένοι, περισσότερο ταπεινοί, με αληθινή μετάνοια, έχοντας μάθει να εκζητούμε το έλος του Θεού, διά πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου». Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε την Γερόντισσα Νυμφοδώρα για την ευλογία της Αγίας Ζώνης, καθώς και τις αντιπροσωπίες των Ιερών Μονών, τους χορούς των Ιεροψαλτών, για την μελωδική πανδαισία, που προσέφεραν στην εορτή και τους πιστούς που συμμετείχαν στην πανήγυρη. Τέλεσε δε, και το εξάμηνο Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς Καλλινίκου, με τον οποίον συνδεόταν με ακατάλυτους πνευματικούς δεσμούς, μιας ολόκληρης ζωής και με ευγνωμοσύνη αναφέρθηκε στο πρόσωπό του, που ήταν άμεσα συνδεδεμένο με την τοπική μας Εκκλησία, επί πολλές δεκαετίες.

 

 

Διαβάστε ακόμα