Εξόδιος Ακολουθία της Καθηγουμένης της Ι. Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λεχώβης Κορινθίας

Έπειτα από μακρά ασθένεια ανεπαύθη εν Κυρίω και κηδεύτηκε χθες 26 Αυγούστου 2020 με την πρέπουσα τιμή, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λεχώβης, η Καθηγουμένη αυτής Γερόντισσα Χριστονύμφη (κατά κόσμον Χρυσάνθη) Λαδακάκου.

Η μεταστάσα ηγουμένευσε στην Ιερά Μονή Λεχώβης από του έτους 1984 και επί της ηγουμενίας της η Ι. Μονή, της οποίας η Ίδρυση ανάγεται στον 10ο αιώνα, στερεώθηκε και ανακαινίσθηκε εκ βάθρων, με αποτέλεσμα οι προσκυνητές να βρίσκουν σ᾿ αυτήν τόπο πνευματικής ανατάσεως, τόσο από τον ευπρεπισμένο και καλλωπισμένο χώρο του Μοναστηριού όσο και από την φιλόξενη, καταδεκτική και γεμάτη προσήνεια χριστιανική καρδιά της αοιδίμου και των λοιπών αδελφών.

Φιλόπονη, υπομονετική και εργατική η μακαριστή Γερόντισσα εργάστηκε και δια την ανακαίνιση του μετοχίου του Αγίου Στεφάνου, στο Μούλκι Σικυώνος προς εξυπηρέτηση της Αδελφότητος, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, που η διαβίωση στο χώρο της Ι. Μονής δεν ήταν εφικτή από τις σφοδρές χιονοπτώσεις.

Στην Εξόδιο Ακολουθία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ο οποίος και εξεφώνησε τον επικήδειο, αναφερθείς στην προσωπικότητα της μακαριστής, στην από την νεότητα αφιέρωσή της στον Κύριο, στην διατήρηση «της ανημμένης φλόγας της λαμπάδας της» έως του τέλους, στο ανδρείο φρόνημα της, στη μαρτυρία, που έδωσε με όλη της την ζωή και ευχήθηκε ο Θεός να της χαρίσει αυτό που το όνομά της και η ψυχή της επόθησε.

Την σεβαστή Γερόντισσα Χριστονύμφη προέπεμψαν με τις ταπεινές προσευχές τους ο Θεοφ. Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπολεώς μας, πλήθος Κληρικών και Μοναζουσών εκ της Μητροπολιτικής μας επαρχίας ως και Λαϊκών.

Ας είναι αιωνία η μνήμη της.

 

 

Διαβάστε ακόμα