Η Κεφαλλονιά πανηγύρισε τον Πολιούχο της Άγιο Γεράσιμο

Κορυφώθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου της Κεφαλονιάς Άγιου Γεράσιμου στα Ομαλά.

Ένας διαφορετικός Δεκαπενταύγουστος, μια διαφορετική γιορτή στα Ομαλά με την παρουσία του κόσμου να είναι αισθητά μειωμένη.

Οι αποστάσεις τηρούνταν ευλαβικά, ενώ μέσα στο ναό μπορούσαν να βρίσκονται ταυτόχρονα μόνο 100 άτομα. Στο σημείο υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία για τον έλεγχο της τήρησης των μέτρων.

Στην Ακολουθία του όρθρου και στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, συγχοροστατούντων του Μητροπολίτη Αξώμης κ. Δανιήλ (από το Πατρειαρχείο Αλεξανδρείας) και του οικείου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου.

Το θείο λόγο εκήρηξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίων κ. Μάξιμος ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωντανή παρουσία του Αγίου Γερασίμου ανάμεσά μας λόγω της αφθαρσίας του σώματος του αλλά και στο γεγονός της ταπεινώσεως την οποία είχε ο Άγιος στη βιώτη του και κατόρθωσε το παράδεισο.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος η λιτανεία του Αγίου μας δε πραγματοποιήθηκε λόγω των έκτακτων μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο βουλευτής του νομού Παναγής Καππάτος, ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Περιβάλοντος κ. Ταγαράς. Επίσης το παρών έδωσε ο Πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ Αλέξανδρος Παρίσης, ο π. Περιφερειάρχης Θοδωρος Γαλιατσάτος τα Σώματα Ασφαλείας και πολλοί άλλοι.

Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία!

Οι φωτογραφίες είναι του Ηλία Φραγκισκάτου.

 

ekefalonia.gr

Διαβάστε ακόμα