Η Μητρόπολη Νεαπόλεως για το Γηροκομείο “Εστία Παπαγεωργίου”

Στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας,  «Εστία Παπαγεωργίου», επιβεβαιώθηκαν κρούσματα του νέου κορονοϊού, όπως έχει επισήμως ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Η Διεύθυνση του Γηροκομείου από την πρώτη στιγμή, πριν ακόμη επιβληθεί το γενικό lockdown στη χώρα, είχε λάβει αυστηρότατα μέτρα προφύλαξης, είχε απαγορεύσει το επισκεπτήριο και τηρούσε απαρεγκλίτως τις υγειονομικές οδηγίες των αρμοδίων αρχών.

Στις αρχές Μαΐου, μάλιστα,  κινητό συνεργείο του ΕΟΔΥ διενήργησε τεστ ανίχνευσης του γονιδιώματος του νέου κορονοϊού SARS – COV σε όλους τους εργαζόμενους και τους τροφίμους του Γηροκομείου. Τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά.

Παρ’ όλα αυτά, στις 14 Αυγούστου 2020, τρόφιμος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα. Αμέσως απομονώθηκε και διακομίστηκε σε Νοσοκομείο για περαιτέρω έλεγχο. Ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και  κλήθηκε κλιμάκιό του, με σκοπό  όλοι οι τρόφιμοι και οι εργαζόμενοι να υποβληθούν σε τεστ για τον κορονοϊό. Προέκυψαν 22 θετικά κρούσματα.

Οι αρμόδιες αρχές διενεργούν την ιχνηλάτηση, για να διαπιστωθεί η εστία από την οποία ξεκίνησε η μόλυνση. Φυσικά, η προσπάθεια είναι δύσκολη αφ’ ης στιγμής στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού.

Μέχρι να ανακοινωθεί το επίσημο πόρισμα, η Διεύθυνση του Γηροκομείου διαψεύδει τα σενάρια που διακινούνται από τρίτους περί δήθεν μόλυνσης από τρόφιμο που επισκέφτηκε ιδιώτη ιατρό ή από εργαζόμενο που επέστρεψε από διακοπές.

Δημοσιεύματα επίσης, που συνδέουν τα κρούσματα με λατρευτικές εκδηλώσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Αναλυτικό Δελτίο Τύπου με περισσότερες πληροφορίες βρίσκεται αναρτημένο στην σελίδα του Γηροκομείου estiapapageorgiou.gr.

Εκ του Γραφείου Τύπου

Διαβάστε ακόμα