Η Μυροβλίζουσα Παναγία Μαλεβή στο μόνιμο Θρόνο της

Ιερά Μονή Μαλεβής – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα το απόγευμα Κυριακή 23 Αυγούστου 2020, ο Μεθέορτος Εσπερινός της  Θεομητορικής εορτής Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Μαλεβής Αρκαδίας.

Στον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση προέστη ο Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος  Μπουζέτος, πλαισιούμενος από τους Εφημερίους της Ιεράς Μονής. 

Πλήθος πιστών συνέρρεε κατά την διάρκεια των Ακολουθιών τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης κατά της πανδημίας, προκειμένου να προσκυνήσει την Θαυματουργό και Μυροβλίζουσα Εικόνα της Παναγίας Μαλεβής.

Με το πέρας της Ιεράς Παρακλήσεως ακολούθησε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας, στον αύλειο χώρο της  Μονής, με κατάληξη το παλαιό Καθολικό, όπου η Ιερά Εικόνα εναποτέθηκε στο μόνιμο θρόνο της.

Ο π. Αθανάσιος στο κύρηγμά του αναφέρθηκε στο Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, αλλά και στην πίστη των Ελλήνων, την οποία έδειξαν μέσα σε όλο αυτόν τον δύσκολο καιρό της πανδημίας. Κλείνοντας μετέφερε τις ευχές και ευχαριστίες της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής, Παρθενίας Μοναχής προς τους προσκυνητές και τους κοποιώντας για τις ετοιμασίες της πανηγύρεως της Ιεράς Μονής. 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα