Η Νάξος εόρτασε τον Άγιο Καλλίνικο Επίσκοπο Εδέσσης

 Το Σάββατο 8-8-2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου (στην οποία συμμετείχαν όλοι σχεδόν οι ιερείς του νησιού) επ’ ευκαιρία της πρώτης Πανηγύρεως του Αγίου Ιεράρχου Καλλινίκου, Μητροπολίτου Εδέσσης. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός.

Ας σημειωθεί ότι η Θεία Λειτουργία ετελέσθη (προς ευλογίαν) επί αντιμηνσίου καθαγιασθέντος κατά τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου Λεπτοκαρυάς Πέλλης από τον Άγιο Επίσκοπο Εδέσσης Καλλίνικο την 28η Ιουλίου 1968. Το αντιμήνσιο αυτό δωρήθηκε προ ετών στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Νάξου όπου και φυλάσσεται.

Μετά την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς τους Ιερείς και το εκκλησίασμα (μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φώτης Μαυρομάτης) και ακολούθησε προσφορά εικονιδίων και κερασμάτων στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα