Η Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι. Μ. Καρυστίας
16 Αυγούστου 2020 Κοινοποιήστε

Η Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι. Μ. Καρυστίας

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε το 2ήμερο 14 και 15 Αυγούστου η Θεομητορική Εορτή της Σεβασμίας Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου καθ’ όλο το μήκος και πλάτος της σε πολλές ενορίες της με την συμμετοχή των ιστάμενων πιστών που τίμησαν την μητέρα του Χριστού με γόνυ καρδίας και ικεσίες να προσκυνήσουν την σεπτή εικόνα της.

Επίκεντρο του φετινού εορτασμού ήτο ο Πάνσεπτος Ιερός της Παναγίας της Λιαουτσάνισας της προστάτιδος και εφόρου των απανταχού της γής Κουμιωτών η οποία επιβλητική δεσπόζουσα και επισκιάζουσα με την χάρη της σεπτής εικόνος της τον πιστό λαό της ο οποίος συμμετείχε με την τήρηση των υγειονομικών διατάξεων στον υπαίθριο Αρχιερατικό Εσπερινό στον φερώνυμο ιερό ναό προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλασιούμενος απο τους ιερείς εκ των ενοριών της Κύμης και παρισταμένου του Αντιδημάρχου κ. Αλεξάνδρου Θεοδώρου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ακολούθως προέστη των Εγκωμίων του Επιταφείου της Παναγίας και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους.

Την δε κυριώνυμο ημέρα αρχομένου του όρθρου και εν συνεχεία της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με συλλειτουργούς τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο εφημέριο της ενορίας Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο και των Διακόνων Στυλιανού Πεταχτή και Πρόδρομου Γκέγκε καθώς επίσης και πιστών ισταμένων στον προαύλειο χώρο τηρούντες τας προβλεπόμενας υγειονομικάς διατάξεις.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και τέλος ευχήθηκε καταλήλως εις τους πιστούς.

Επίσης απέδωσαν τους ύμνους ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης κ.Ευάγγελος Στάμου με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών που πλαισίωσαν το αναλόγιο.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ακλούθησε ως είθισται εόρτιο κέρασμα σε όλους τους πιστούς μερίμνη των κυριών της ενορίας με τοπικά κουμιώτικα παραδοσιακα γλυκίσματα.

Φωτογραφίες Ευάγγελος Στάμου.

 

 

Εκτύπωση