Ιερά Παράκληση από τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο

Στην Ακολουθία της Μεγάλης Παρακλήσεως, που τελέσθηκε απόψε στον Ιερό Ναό της Γενέσεως της Θεοτόκου στην πευκόφυτη παραθεριστική περιοχή των Χρούσσων, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , με την παρουσία του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης, κ. Νικολάου Λειβαδάρα, του επί τιμή Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων κ. Φακορέλη και πολλών πιστών, τηρούντων τα αναγκαία μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, με αφορμή τον θαυμασμό του Υμνογράφου «ακατανόητον θαύμα, πώς γαλουχείς τον Δεσπότην», αναφέρθηκε στη διδασκαλία της Εκκλησίας για τη φυσιολογική γέννηση του Κυρίου από την Παναγία, χωρίς μόνο τη συνάφεια ανδρός, η Οποία του προσέφερε το σώμα της και γι’ αυτό κοινωνώντας το Σώμα του Κυρίου, κοινωνούμε τρόπον τινά και του σώματος της Παναγίας.

Υπενθύμισε τη σιωπηλή παρουσία της Παναγίας στα σημαντικά γεγονότα της επίγειας ζωής του Κυρίου και ιδιαίτερα στην ενεργό συμμετοχή της στο πρώτο θαύμα της Κανά και εντολή της προς τους υπηρέτες «αυτού ακούετε»!

«Αυτή την εντολή», τόνισε, «δίνει σε όλους τους πιστούς, τους οποίους καλεί να τηρούν, κατά την ανθρώπινη δύναμη, όπως αναφέρει ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος,τις εντολές του Κυρίου, πάντοτε, και ιδιαίτερα σήμερα, συμμετέχοντας συνειδητά στη Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας και τη Θεία Κοινωνία»!

Κάλεσε τέλος τους πιστούς να παρακολουθούν τις Ιερές Ακολουθίες της Εκκλησίας, έστω και αν δυσκολεύονται να φέρουν την προστατευτική μάσκα, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να τους χωρίσει από την αγάπη του Θεού!

Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Σύρου Πρωτοπρ. Φλαβιανό Αλμπέσκου, τους συναφημερίους του και τους Επιτρόπους και Ιεροψάλτες του Ναού και ευχήθηκε η Παναγία να σκεπάζει την Πατρίδα μας και τον καθένα χωριστά!

 

 

 

Διαβάστε ακόμα