Κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε γηροκομείο της Ι. Μ. Νεαπόλεως


Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθιηκαν σε γηροκομείο Μητρόπολης, στην Θεσσαλονίκη, στην περιοχή του Ευόσμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, απο τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στην μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εστία Παπαγεωργίου» που ανήκει στη Μητρόπολη Νεαπόλεως, οι 15 βρέθηκαν θετικοι στον ιό.

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα των τεστ και σε 7 από τους 25 υπαλλήλους της μονάδας, στην οποία ο αριθμός των φιλοξενουμένων ανέρχεται σε 45.

Όπως επισημαίνει μιλώντας στο GRTimes o πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας, xθες μια 80χρονη τρόφιμος ανέβασε πυρετό και αμέσως κλήθηκε ο ΕΟΔΥ, οπού διενέργησε τεστ σε όλους τους ηλικιωμένους και τους εργαζομένους της «Εστίας Παπαγεωργίου». Στη συνέχεια, οι 15 ηλικιωμένοι, των οποίων οι ηλικίες κυμαίνονται γύρω στα 80 έτη, μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο π. Γεώργιος «έχουν ήπια συμπτώματα» ενώ τα 7 άτομα του προσωπικού βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο π. Γεωργίος αναφέρει πως το επισκεπτήριο του γηροκομείου είχε απαγορευτεί από τον Μάρτιο, ενώ πλέον οι εργαζόμενοι θα διανυκτερεύουν σε έναν ξενώνα δίπλα στο γηροκομείο, για να αποφευχθεί η μεταφορά του ιού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα τον ιό μετέφερε στο γηροκομείο μία ηλικιωμένη που μεταφέρθηκε από συγγενείς της σε εξωτερικό ιατρό, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις, μετά τις οποίες, επέστρεψε στο γηροκομείο.

 

ant1news.gr

Διαβάστε ακόμα