Λαμπρά πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής Αρκαδίας

Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με κάθε λαμπρότητα, την πρέπουσα μοναστηριακή τάξη και τηρουμένων των μέτρων πρόληψης κατά της πανδημίας πανηγύρισε σήμερα, Κυριακή 23 Αυγούστου 2020, η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλεβής Αρκαδίας.

Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων.

 Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μαντινείας ανέφερε ότι ο φετινός εορτασμός της Παναγίας Μαλεβής διαφέρει από κάθε άλλη χρονιά, λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού. Απευθυνόμενος στους πιστούς τόνισε, πως  όλοι εμείς οι προσκυνητές σήμερα πρέπει να αναβοήσουμε στην Παναγία: «Τάχυνον εις πρεσβείαν και σπεύσον εις ικεσίαν» για όλα αυτά που περνάει η πατρίδα μας, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος.

Επίσης, ανέφερε ότι η Εκκλησία δεν είναι ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα, έτσι λοιπόν και η Θεία Κοινωνία είναι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού το οποίο δεν μεταδίδει καμία ασθένεια. «Όποιος έχει αμφιβολία να μην προσεγγίζει το Άγιο Ποτήριο» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Κλείνοντας ο κ. Αλέξανδρος ευχήθηκε η Παναγία Μαλεβή να μας χαρίζει υγεία και να μας σκέπει σε κάθε βήμα της ζωής μας.

Παρέστησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι άλλων τοπικών αρχών και φορέων.

 

 

Διαβάστε ακόμα