Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Παναγία Εκατονταπυλιανή της Πάρου

Το Σάββατο 15-8-2020 ημέρα που η Αγία μας Εκκλησία πανηγυρίζει την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον πάνσεπτο και περιώνυμο Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Καλλινίκου και του προσκεκλημένου να συμμετάσχει στην Πανήγυρη Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος Κρασσάς, Πάριος την καταγωγή και Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας. Τους Ύμνους των Ιερών Ακολουθιών απέδωσε χορός αποτελούμενος από αποφοίτους και μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής και τους Ιεροψάλτες του Ιερού Προσκυνήματος κ. Ζαχαρία Ραγκούση και Παναγιώτη Κουμουνδούρο, υπό την χοραρχία του Διευθυντού της Σχολής Πρωτοπρεσβυτέρου π. Εμμανουήλ Φωκιανού.

Στις λατρευτικές συνάξεις συμμετείχε ως Εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, η Βουλευτής Πιερίας κ Άννα Μάννη-Παπαδημητρίου, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ Ιωάννης Παππάς, ο Εκπρόσωπος του Υπουργού Υγείας κ. Νικόλαος Παπαευσταθίου, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, ο Έπαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κυκλάδων κ. Κωνσταντίνος Ανθούλης, ο Περιφερειακός Διοικητής της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Αρχιπλοίαρχος κ. Ιάκωβος Γκύζης, ο Υποστράτηγος ΛΟΚ ε.α. κ. Ανδρέας Δημητρόπουλος καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της νήσου Πάρου.

Την Θεία Λειτουργία εκτός από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «ΠΑΡΟΝΑΞΙΑ FM», μετέδωσε απευθείας ο τηλεοπτικός σταθμός «TV1 ΣΥΡΟΣ» με τον υπεύθυνό του κ. Κομνηνό Στρογγύλη καθώς και ο «ΗΧΩ FM». Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους για την συμμετοχή τους και ευχήθηκε πλούσια τη χάρη της Παναγίας μας στη ζωή τους.

Διαβάστε ακόμα