“Μεθοδευμένος ο διχασμός των ορθοδόξων Ελλήνων;”

Την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Στεφάνου τιμήσαμε στην εκκλησιαστική κοινότητα Αγίας Μαρίνας, στην οποία υπάρχει παρεκκλήσιο αφιερωμένο στη μνήμη του, στο νότιο τμήμα του γυναικωνίτη. 

Λόγω της σύμπτωσης με την Κυριακή, η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στο ναό της Αγίας Μαρίνας από τον μητροπολίτη Ισπανίας και Πορτογαλίας Πολύκαρπο συμπαραστατούμενο από τους αρχιμανδρίτες Σεραφείμ Δημητρίου και Ευσέβιο Μεάντζια καθώς και τον πρωτοπρεσβύτερο Λάμπρο Ξεσφύγγη.

Κατά το λειτουργικό κήρυγμα, ο ιεροκήρυκας εκκινώντας από την αποστολική περικοπή της Κυριακής 2 Αυγούστου 2020, όπου ο απόστολος Παύλος μιλάει για το διχασμό στην εκκλησία της Κορίνθου, αναφέρθηκε στον υφέρποντα διχασμό που προκαλεί επ’ εσχάτων η για λόγους υγείας από την φερόμενη ως πανδημία κορωναϊού, καθολική επιβολή μασκοφορίας στους εισερχόμενους στο ναό.  Αναφέρθηκε εκτενώς στον πειρασμό του διχασμού και  καταλήγοντας στην διάκριση με την οποία φέρθηκε ο Χριστός στην αδυναμία των μαθητών εμπρός στο πεινασμένο πλήθος, προσκάλεσε όλους να σταθούμε με διάκριση εμπρός στην νέα αυτή πρόκληση που στοχεύει στην δοκιμασία της πίστεως και των πιστών.  

Το απόγευμα της αυτής ημέρας έγινε εσπερινός μετά αρτοκλασίας από τον πρωτοπρεσβύτερο Λάμπρο Ξεσφύγγη και ψάλθηκε η πρώτη παράκληση στην Παναγία, χοροστατούντος του αυτού ιεράρχου και συμπροσευχομένων των αρχιμανδριτών Σεραφείμ Δημητρίου  και Δαμασκηνού Φυλακτού.

Την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 3 Αυγούστου, τελέστηκε θεία λειτουργία στο ομώνυμο του πρωτομάρτυρος παρεκκλήσιο, από τον πρόεδρο του εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα