Ο εορτασμός του Αγίου Φανουρίου στην Ι. Μητρόπολη Πατρών

Την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020, σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία και εκήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Πατρών.

Την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος άρχισε με την φράση του Ιερού Χρυσοστόμου “ Τιμή μάρτυρος, μίμησης μάρτυρος “  που σημαίνει ότι πρέπει να παραδειγματιστούμε από την υπομονή, την πίστη, το μαρτύριο αλλά και την μαρτυρία που έδωσαν οι Άγιοι για την δόξα του Σωτήρος Χριστού.

Επίσης ο Θεοφιλέστατος τόνισε λέγοντας ότι ο περασμένος αιώνας ο εικοστός έδωσε πολλούς Οσίους όπως ο Όσιος Παΐσιος , Πορφύριος , Ιάκωβος , Αμφιλόχιος , Εφραίμ , Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης, Καλλίνικος Μητροπολίτης Εδέσσης κ.α, ενώ ο εικοστός πρώτος αιώνας θα δώσει μάρτυρες για αυτό  να καλλιεργούμε τους εαυτούς μας  πνευματικώς , να αποκτήσουμε γνήσια πνευματική ζωή , να μετέχουμε της Λειτουργικής και Μυστηριακής ζωής για να μπορέσουμε να ομολογήσουμε την πίστη μας.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος  μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά και ευλογημένα.

 

 

Διαβάστε ακόμα