Ο εορτασμός του Τιμίου Προδρόμου στην Χαλκίδα

Την λαμπρά εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου εόρτασε το 2ημερο 28 και 29 Αυγούστου ο φερώνυμος ιερός ναός του παλαιού κοιμητηρίου της Πόλεως Χαλκίδος στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της εορτής επι τη ευκαιρία της φιλοξενίας της Τιμίας Κάρας του Τιμίου Προδρόμου προερχομένης εκ της Ιεράς Μονής Τίμιου Προδρόμου Καρυών- Αχλαδερής της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου προς ευλογία και πνευματική στήριξη των πιστών.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός με προεξάρχοντα τον Πανοσ Αρχιμ Τιμόθεο Μπαϊμπάκη και των εφημερίων του ιερού ναού Πανοσ Χερουβείμ Μεστούση Ιερατικού Προϊσταμένου και του Οικονόμου Αναστασίου Χρήστου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Τιμόθεος και αναφέρθηκε στην εορτή του Τιμίου Προδρόμου.

Την κυριώνυμο ημέρα τελουμένου του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας την οποία και ετέλεσαν οι εφημέριοι του ιερού ναού καθώς επίσης τον θείο λόγο για τον τιμώμενο άγιο κήρυξε ο π. Χερουβείμ στους πιστούς που συμμετείχαν της ιεράς πανηγύρεως συμπροσευχόμενοι ενώπιον της Τιμίας Κάρας την οποία με τάξη ευλάβεια προσκύνησαν με την τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

 

 

Διαβάστε ακόμα