Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στις πλημμυρόπληκτες Ενορίες Πολιτικών και Μπούρτζι

Την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, επισκέφθηκε αντιστοίχως τις Ενορίες Αγίας Παρασκευής Πολιτικών Μεσσαπίων και Αγίου Νικολάου Δ.Δ. Αγ. Νικολάου (Μπούρτζι) Χαλκίδος, οι οποίες επλήγησαν εντονότατα από την πρόσφατη θεομηνία της 9ης Αυγούστου.

Εκεί ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στις Ακολουθίες του Μικρού και Μεγάλου Παρακλητικού κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο, ενώ απηύθυνε στηρικτικούς και παρηγορητικούς λόγους προς τους εκκλησιασθέντες πιστούς, ενώ αμέσως μετά τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πνιγέντων θυμάτων της θεομηνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την προσωπική μέριμνα των Εφημερίων και την στήριξη του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, γύρω από τις Ενορίες έχουν συσπειρωθεί ομάδες δωρητών και εθελοντών, που προσφέρουν γενναιόδωρα και εργάζονται ακούραστα, για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας προς τους πλημμυροπαθείς αδελφούς μας.

Στο τέλος των Ιερών Ακολουθιών, οι οποίες αναμεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοδωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97, 7fm), ο Σεβασμιώτατος είχε και κατ’ ιδίαν επικοινωνία με πολλούς εκ των ενοριτών.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα