Ο Μητροπολίτης Μάνης στην επέτειο για τα 194 χρόνια από την Μάχη του Πολυαράβου

Την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης μετέβη στον ιστορικό Πολυάραβο Αν. Μάνης, για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την 194η επέτειο της ιστορικής τριήμερης μάχης του Πολυαράβου, όπου οι Μανιάτες νίκησαν τον Αύγουστο του 1826 τα στρατεύματα του Ιμπραήμ Πασά, που προσπαθούσαν για τρίτη φορά, χωρίς αποτέλεσμα, να καταλάβουν την αδούλωτη Μάνη, μετά τις δυο πρώτες αποτυχημένες προσπάθειες σε Βέργα και Διρό.

Ο Σεβ. χοροστάτησε στην Επίσημη Δοξολογία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στη συνέχεια στο Ηρώον τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Στέλιος Γραφάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής Αιματολογίας, Επιστημονικός Διευθυντής Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων) κ. Γραφάκος, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Δαβάκης και Κρητικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κ. Βερούτης, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Αν. Μάνης, Αντιδήμαρχος κ. Τσιριγώτης, ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, Υπαστυνόμος Α’ κ. Βασιλάκος, ως εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διευθυντή Λακωνίας, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, Αντιπύραρχος κ. Γραφάκος, ο Υπολιμενάρχης Γυθείου, Υποπλοίαρχος κ. Βουρλέτσης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Σπάρτης κ. Βακαλόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σταματάκος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Αν. Μάνης και εκπρόσωποι συλλόγων.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, μετά το πέρας των εκδηλώσεων, δήλωσε: «Οφείλουμε πάντοτε να προασπιζόμαστε τα δίκαια της πατρίδος μας».

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ

Διαβάστε ακόμα