Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μαντινείας

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Κάτω Ασέας τελέσθηκε απόψε, Σάββατο 29 Αυγούστου 2020, Πολυαρχιερατικός Εσπερινός των ονομαστηρίων του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Κατά τον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Αργολίδος κ. Νεκταρίου, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου και των Θεοφιλ. Επισκόπων Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και Τεγέας κ. Θεοκλήτου. 

Ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Άγιο Αλέξανδρο, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, τονίζοντας την συμμετοχή του στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο και στην καταδίκη της αιρέσεως του Αρείου. Παίρνοντας αφορμή από την συμμετοχή του στην Οικουμενική Σύνοδο, ανέλυσε διεξοδικά το τί είναι και ποιος ο ρόλος της Ιεράς Συνόδου στην Θεοϊδρυτη Εκκλησία μας. “Οφείλουμε ως χριστιανοί να κάνουμε υπακοή στην Ιερά Σύνοδο και ιδιαίτερα στις μέρες μας”, τόνισε χαρακτηριστικά. 

Συνάμα, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για τον σεβασμό της Εκκλησίας έναντι της Ιατρικής Επιστήμης, ξεκαθαρίζοντας πως η Θεία Ευχαριστία είναι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, το οποίο ούτε μολύνει, ούτε μολύνεται, αλλά είναι φάρμακο αθανασίας. 

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στην Αγία Σοφία και την Μονή της Χώρας, τα οποία έγιναν τζαμιά από την ασέβεια του κακού γείτονα που προκαλεί συνέχεια προκλήσεις καταστρατηγώντας το δίκαιο. “Εμείς οι χριστιανοί πρέπει να σκεπτόμαστε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις Ένοπλες Δυνάμεις που επαγρυπνούν με τις τουρκικές προκλήσεις” τόνισε. 

Ο κ. Χρυσόστομος, ευχήθηκε έτη πολλά, όλβια και αγιασμένα στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, ο οποίος έχει κατορθώσει να ανεγείρει πολλούς ναούς και πολλά φιλανθρωπικά Ιδρύματα τα οποία έχει ανάγκη η κοινωνία μας. 

Τέλος, ο κ. Αλέξανδρος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τον Ιερό Κλήρο και όλους τους παρισταμένους που προσήλθαν στην Κάτω Ασέα για να τιμήσουν τον Άγιο Αλέξανδρο και να του ευχηθούν τα δέοντα στην ελαχιστότητά του. 

 

 

Διαβάστε ακόμα