Σοκάρει βανδαλισμός Ναού της Παναγίας στο Ηράκλειο Κρήτης

Σε μία σοκαριστική εικόνα, η οποία προκαλεί αποτροπιασμό, ήρθε αντιμέτωπη κάτοικος του χωριού και συγκεκριμένα η αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Χριστίνα Ανωγειανάκη, που ανέβηκε στο Εκκλησάκι της Παναγίας της Ρόκας, στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου, για να θυμιάσει και να προσευχηθεί.

Βάνδαλοι εισέβαλαν – πιθανολογείται χθες – στον ιερό χώρο, το μικρό και γραφικό αυτό εκκλησάκι, έβαλαν φωτιά, έκαψαν το ιερό μετατρέποντάς το μεγαλύτερο μέρος του, σε στάχτη.

Η μυρωδιά του καμένου έντονη, καθώς και τα λάδια χυμένα τριγύρω, σύμφωνα με την μαρτυρία της αντιπροέδρου, η οποία μόλις αντίκρισε αυτή την αποτρόπαιη εικόνα, κάλεσε αμέσως την Αστυνομία για να ερευνήσει το χώρο και να προσπαθήσει να συλλέξει στοιχεία, καθώς και την Πυροσβεστική.

Άμεσα ειδοποιήθηκαν και οι δύο ιερείς της ενορίας του Προφήτη Ηλία, ο π. Στυλιανός και ο π. Κυριάκος, οι οποίοι στεναχωρήθηκαν απίστευτα με τις πράξεις αυτές που ξεπερνούν κάθε νοσηρότητα και προκαλούν αποτροπιασμό.

Δεν είδε κανείς

Σημειώνεται, ότι μάρτυρες δεν υπάρχουν, δεν είδε κανείς τίποτα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, παρόλο που το εκκλησάκι δεν είναι απομακρυσμένο από το χωριό του Προφήτη Ηλία και σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, πιθανολογείται πως ότι έγινε, έγινε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Επίσης σημειώνεται ότι το ιστορικό εκκλησάκι, που βρίσκεται κάτω από το Παλάτι του Νικηφόρου Φωκά, ήταν εύκολα προσβάσιμο, καθώς δεν κλειδώνεται για να μπορούν οι πιστοί (καθώς και οι επισκέπτες), που σύμφωνα με πληροφορίες είναι αρκετοί, να μπαίνουν ελεύθερα και να ανάβουν το κεράκι τους.

«Αξιοθαύμαστο» ωστόσο είναι αυτό που παρατήρησαν – κάτι που συζήτησαν και μεταξύ τους όλοι όσοι βρέθηκαν μετά το συμβάν στον ιερό χώρο – και το οποίο μας μετέφερε η ίδια η αντιπρόεδρος κ. Χριστίνα Ανωγειανάκη, «πώς ενώ όλα έγιναν στάχτη, τίποτα δεν έπαθαν οι δύο εικόνες της Υπεραγίας Θεοτόκου, οι οποίες ήταν τοποθετημένες πάνω στην Αγία Τράπεζα».

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες χρήματα στο παγκάρι δεν υπήρχαν για να πάρουν, καθώς σκόπιμα δεν παραμένουν εκεί για να μην γίνεται «στόχος» επιτήδειων ο ιερός αυτός χώρος.

neakriti.gr

Διαβάστε ακόμα