Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά από τον Μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομο

Σ’ όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων της μητροπολιτικής μας περιφερείας τελέσθηκε ο Αγιασμός, σήμερα, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς από τους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Μετά το πέρας του Αγιασμού ανεγνώσθη και το ανάλογο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας. (Πατήστε εδώ).

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος Γ’ επέλεξε και τέλεσε τον αγιασμό στον ιδιωτικό παιδικό σταθμό (με 30 παιδιά) στο Μαυροβούνιον Γυθείου, της κας Σταυρούλας Αναγνωστάκου. Ο Σεβ. με την επιλογή και μετάβασή του αυτή ήθελε να υπογραμμίσει την αξία που εχει η διαπαιδαγώγηση των παιδιών από την μικρή ηλικία και όπως είπε χαρακτηριστικά: «Τα πρώτα πέντε έτη είναι τα σπουδαιότερα για την όλη αγωγή του παιδιού. Αυτή είναι και η βασική αρχή που δίδασκε ο μεγάλος παιδαγωγός, καθηγητής Σπύρος Καλλιάφας (+1964) και πρέπει γονείς και παιδαγωγοί να την λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψιν τους».

Νηπιαγωγοί και παιδιά υπεδέχθησαν τον Σεβασμιώτατο με πολλή χαρά, διότι για πρώτη φορά επισκέπτεται το Σταθμό Μητροπολίτης, ο οποίος αφού μίλησε με παιδαγωγικό τρόπο σ’ όλους, ευχήθηκε καλή πρόοδο, καλή χρονιά και κάθε ευλογία του Θεού.

 

 

Διαβάστε ακόμα