Αγιασμός για την έναρξη του νέου Ακαδημαϊκού έτους στη Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ

Στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ΑΘηνών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020, εν όψει της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους, ο κατ᾽ έτος  καθιερωμένoς Αγιασμός, χοροστατούντος από τον Θεοφιλεστάτο Επίσκοπο Αβύδου κ. Κύριλλο (Κατερέλο), Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας.

    Στην Ακολουθία παρέστησαν ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης κ. Ν. Βούλγαρης, ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής κ. Α. Χαλδαιάκης, η Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας κ. Ι. Στουφή – Πουλημένου, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας κ. Β. Κουκουσάς, Ομότιμοι Καθηγητές, μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού αμφοτέρων των Τμημάτων, το στελεχιακό δυναμικό της Σχολής και φοιτητές.

    Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Κοσμήτορας κ. Χ. Καραγιάννης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, αναφέρθηκε στην πρόκληση της επιτέλεσης της διδασκαλίας και της έρευνας κατά τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο σύνθετο έργο που όλοι οι εμπλεκόμενοι, ως ένα σώμα, καλούνται να φέρουν εις πέρας.

– Χαιρετισμός του Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής κ. Χ. Καραγιάννη

     Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης τηρήθηκαν πλήρως τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού.

 

Από την Κοσμητεία
της Θεολογικής Σχολής

Διαβάστε ακόμα