Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για καθηγητή: “Δεν είναι ήθος αυτό που προσφέρει, είναι απαράδεκτος”

Ένας καλλιτέχνης έχει το δικαίωμα να κάνει και γυμνά, να κάνει ότι θέλει μέχρι του σημείου να μην προσβάλει τον άλλον, ανέφερε σήμερα από την Πάφο ο Αρχιεπίσκοπος μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Σωτήρος Χριστού.

Όταν όμως είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, είναι δημόσιος υπάλληλος, δεν έχει δικαίωμα να προσβάλει θεσμούς όπως τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως, δεν μπορεί να είναι υπάλληλος του Κράτους να πληρώνεται και να προσβάλλει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ή τον Αρχιεπίσκοπο.

Όταν δε, είναι εκπαιδευτικός που έχει μια υποχρέωση να προετοιμάζει τα παιδιά για να βγουν στην κοινωνία ως σωστοί άνθρωποι, ως προσωπικότητες , συνέχισε, “έχει υποχρέωση όχι μόνο να τους προετοιμάζει γνωσιολογικά να μάθουν γνώσεις , αλλά πρέπει να προσφέρει και ήθος”, σημειώνοντας πως στο σημείο αυτό έχει αποτύχει”.

Δεν είναι ήθος αυτό είπε, που προσφέρει, είναι απαράδεκτος.
Όπως ανέφερε ο Μακαριότατος, “του εδόθη η ευκαιρία να απολογηθεί να ζητήσει συγνώμη και όμως έδειξε τον κακό εαυτό του, του έδωσε χρόνο το ΡΙΚ και άρχισε να κατηγορεί τους θεσμούς” και να λέει ότι , “ο Αρχιεπίσκοπος ενδύεται με χρυσοΰφαντα υφάσματα και η αλήθεια είναι ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει μια απλή στολή την οποία φοράει και χειμώνα και καλοκαίρι και όσοι παρακολουθούν τις λειτουργίες βλέπουν τα άμφια που έχω”.

Πρόσθεσε δε, πως δεν ζει πολυτελή ζωή όπως εκείνοι είπε, “που φιλεύουν τους αριστερούς στα δώματα τους” .

Ζω μια πολύ ταπεινή ζωή συνέχισε, λέγοντας πως δεν πήγε στην Αρχιεπισκοπή γιατί του έλειπε κάτι και θα το έβρισκα εκεί, αλλά ζήτησε να πάει, εκεί για να δουλέψει για να κάνει τομές, όπως και έκανε, σημειώνοντας πως η προσφορά του φαίνεται.

Είπε ακόμη πως δεν πήγε εκεί για να απολαύσει κάτι που δεν είχε στο Μοναστήρι η κάτι που δεν είχε στην Μητρόπολη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε πως ζει ζωή ταπεινή. Έμαθε να είναι προσγειωμένος δεν πατάει στα σύννεφα σημειώνοντας πως εκείνα που έλεγε ο εκπαιδευτικός είναι ψέματα.

Χαρακτηριστικά σημείωσε, πως έμπαινε και μπαίνει και σε διπλοκάμπινα και έμαθε να κατεβαίνει και να μπαίνει και σε μινάκια οχήματα.

Σε σχέση με τα δύο αυτοκίνητα που τα έχει, όπως εξήγησε , δεν του τα αγόρασε η Αρχιεπισκοπή, του τα χάρισαν φίλοι της Εκκλησίας και φίλοι προσωπικοί δικοί μου τονίζοντας πως έχει 14 χρόνια που τα έχει.
Επεσήμανε ακόμη πως πολλοί του είπαν να τα αλλάξει, ωστόσο αυτός τους απήντησε ότι τον ικανοποιούν.

Ο Μακαριότατος είπε πως αυτό δεν τον ενδιαφέρει.
Αν ανέφερε, “με κατηγορούσε εμένα δεν θα απαντούσα. Ήρθε να προσβάλει (και δεν προσβάλλεται ο άθεος). Αλλά ήρθε να αναστατώσει το χριστεπώνυμο πλήρωμα και εγώ είμαι υπεύθυνος και θα δώσω λόγο για το χριστεπώνυμο πλήρωμα. Δεν μπορώ να σιωπήσω, δεν μπορώ να δέχομαι το σκανδαλισμό του χριστεπώνυμου πληρώματος γιατί θέλει έτσι ένας που θέλει να κάνει θόρυβο περί του εαυτού του και θέλει να παρουσιαστεί ως διωκόμενος από την Εκκλησία”.

O Aρχιεπίσκοπος Κύπρου χαρακτήρισε τον εκπαιδευτικό απαράδεκτο, που δεν μπορεί να μείνει μέσα στην Εκπαίδευση.

Επιπρόσθετα κάλεσε τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, να το πάρει στα σοβαρά, σημειώνοντας πως ο εκπαιδευτικός δεν έχει θέση μέσα στην παιδεία και πρέπει να φύγει.
Έδειξε είπε, “ποιος είναι ο εαυτός του, είναι απαράδεκτος και έθεσε ο ίδιος τον εαυτό του εκτός της Παιδείας”.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε και στους πολιτικούς, σημειώνοντας πως δεν πρέπει να βλέπουν τα πράγματα μόνο ψηφοθηρικά. Σιώπησαν είπε, “για να μην χάσουν ψήφους και είναι απαράδεκτοι”.

Ακολούθως αναφέρθηκε στο σημερινό του κήρυγμα λέγοντας πως αυτό ήταν κατάλληλο. Μάθανε είπε, να κλέβουν όλοι και πλούσιοι και φτωχοί.
Όσους τους δίνεται η ευκαιρία να κλέβουν, κλέβουν δυστυχώς. Αυτό το κακό σημείωσε, δεν το είχε ο λαός μας, προσθέτοντας πως ο λαός μας είχε ανθρωπιά.

Μεμφόμεθα άλλους ότι έκλεβαν και σήμερα τα λουθήκαμε όλα συμπλήρωσε, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την κατάσταση.

Βρισκόμεθα υπό ημικατοχή ανέφερε ο Μακαριότατος, εκτιμώντας πως “εάν αυτά που δίνει ο λαός μας για την άμυνα επήγαιναν στην άμυνα θα είχαμε κάποια άμυνα”.

Επιτέλους να σταματήσουν να κλέβουν, και έχουμε χρήματα και για άμυνα καλή και έχουμε χρήματα για να περνά καλά αυτός ο λαός, όπως είπε.
Σημείωσε δε, πως αυτό το κακό που υφίσταται σήμερα η πατρίδα μας να κλέβουν και πλούσιοι και φτωχοί πρέπει να σταματήσει.

Έχει τα δεδομένα η Κύπρος να πάει καλά και από οικονομικής άποψης, συμπλήρωσε αναφέροντας πως “ εάν πρόκειται να κάνουμε συνομιλίες σωστές, εάν δεν έχουμε οικονομική ευχέρεια και εάν δεν έχουμε άμυνα δεν μπορούμε να συνομιλούμε”.

Είναι τα δύο που πρέπει να προϋπάρχουν για να μπορούμε να κάνουμε σοβαρές συνομιλίες και να μπορούμε να φτάσουμε σε ένα υποφερτό μέλλον για αυτό τον τόπο. Διαφορετικά να παρατήσουμε από το να κάνουμε συνομιλίες, κατέληξε.

 

ΚΥΠΕ

Διαβάστε ακόμα