Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ι. Μονή Παναγίας Γιάτρισσας Ταϋγέτου

Ιερά Μονή Παναγίας Γιάτρισσας Ταυγέτου – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα μοναστηριακή τάξη τελέσθηκε απόψε, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020, Αρχιερατικός Εσπερινός στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Γιάτρισσας Ταϋγέτου για την εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Κατά την Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μάνης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η Εκκλησία εορτάζει μόνο την γενέθλιο ημέρα της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, διότι συνετέλεσαν στη θεία αποστολή του Χριστού και μας υπενθυμίζουν την δική μας γέννηση, την ημέρα που είδαμε για πρώτη φορά το φως του ηλίου και φυσικά την μητέρα μας. Για τον λόγο αυτό ευγνωμονούμε και ευχαριστούμε τον Θεό για το δώρο της ζωής. 

Συνάμα ο κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι ο Θεός μας αξίωσε να έχουμε και μια δεύτερη γέννηση στη ζωή μας την πνευματική. “Γεννηθήκαμε με το Άγιο Βάπτισμά μας στο χώρο της Εκκλησίας, η οποία είναι και μητέρα μας, ενώ το πνευματικό φως είναι η θεία διδασκαλία” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ο Μητροπολίτης προέβη στην χειροθεσία σε Αρχιδιάκονο του Διακόνου Χριστοδούλου Κρουστάλλη, ενέταξε στη μοναστική αδελφότητα της Ι. Μονής τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Ελευθέριο Μπαλάκο, χειροθέτησε σε Εκκλησιαστικό τον κ. Σταύρο Ατσαβέ και σε Αναγνώστες τους κ. Ιωάννη Βλάσση, κ. Θωμά Χατζόπουλο και κ. Δημήτρη Μαυρικορδόπουλο.

Πλήθος πιστών τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων κατέκλυσε την Ιερά Μονή από νωρίς το απόγευμα, προκειμένου να συμμετάσχει στον Εσπερινό και να λάβει την χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου. 

Παρέστησαν οι Βουλευτές Λακωνίας  Αθανάσιος Δαβάκης και Σταύρος Αραχωβίτης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γυθείου Ηρακλής Πασαλίδης,  Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής της Π. Υ. Γυθείου Αντιπύραρχος  Κωνσταντίνος Γραφάκος και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα