Εκοιμήθη ο Αρχιμ. Νικηφόρος Κυπριανός της Ι.Μ. Μεσογαίας

Θλίψη και συγκίνηση προξένησε η είδηση ότι εκοιμήθη ο σεβαστός, πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Κυπριανός σε ηλικία 73 ετών. Ο εκλιπών είχε γεννηθεί στις 4 Ιανουαρίου του 1948 και ήταν Πατρινός στην καταγωγή. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 στις 4 το απόγευμα στον ιερό ναό Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδος Πατρών. Η σορός θα βρίσκεται στο ναό από τις 11 το πρωί.

Μιλώντας στο thebest.gr ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος που γνώριζε τον εκλιπόντα αρχιμανδρίτη, μας είπε πως επρόκειτο για έναν καλό κληρικό που είχε αναπτύξει σημαντική πνευματική και θεολογική δραστηριότητα. Επίσης όπως μας είπε ο κ. Χρύσανθος, ο αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Κυπριανός είχε υπηρετήσει ως Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων επί Μητροπολίτη Θεοκλήτου στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Στη συνέχεια μετετέθη στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής και διετέλεσε ιερατικός προϊστάμενος και εφημερεύων ιεροκήρυκας του ιερού προσκυνήματος Αναστάσεως Χριστού στα Σπάτα. Όπως έγραψε το orthodoxia.info, απ’ όπου και η φωτ., ο αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Κυπριανός είχε αναλάβει την ανέγερση του ιερού ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος στα Γλυκά Νερά τον οποίο και αποπεράτωσε.

Υπήρξε αδελφός της Μονής Αγάθωνος της οποίας διετέλεσε και ηγουμενοσύμβουλος και ήταν πνευματικό τέκνο του Γέροντα Βησσαρίωνα.

Είχε τρία αδέλφια, τον Γεώργιο και την Αγγελική καθώς και το Νικόλαο, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή.

Στην Πάτρα φρόντιζε να έρχεται όταν μπορούσε μιας και είχε εδώ τα αδέλφια του αλλά και για να δει ιερείς της Μητροπόλεως που γνώριζε.

Η είδηση της εκδημίας του προξένησε λύπη και συγκίνηση.

Τέλος να αναφέρουμε πως ο Νικηφόρος Κυπριανός είχε την φήμη του επιβλητικού και ιεροπρεπούς κληρικού, άοκνου ιεροκήρυκα, με θεολογική κατάρτιση. Σύμφωνα με το orthodoxia.info, θα ψαλεί εξόδιος ακολουθία για τον μακαριστό αρχιμανδρίτη το Σάββατο στον ιερό ναό της Μεταμορφώσεως Σωτήρος Γλυκών Νερών ενώ το βράδυ της Παρασκευής θα τελεστεί ιερά αγρυπνία.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

thebest.gr

Διαβάστε ακόμα