Εορτασμός της Αγίας Ζώνης στην Καστοριά

Η τελευταία εορτή του εκκλησιαστικού έτους και του καλοκαιριού, η κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας, εορτάστηκε με περισσή λαμπρότητα στο Μοναστήρι της Παναγίας Φανερωμένης, στην Αγία Κυριακή Καστοριάς.

Στους εορτασμούς συμμετείχαν δύο Μητροπολίτες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ. Πολλοί Ιερείς της Μητροπόλεως έλαβαν μέρος στις ακολουθίες, ενώ και η παρουσία του κόσμου ήταν έντονη και επικεντρώθηκε κυρίως στον αύλειο χώρο της Μονής στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης.

Τεμάχιο της Τιμίας ζώνης το οποίο αποθησαυρίζεται στην Ιερά Μονή τέθηκε προς προσκύνηση καθ’ όλη τη διάρκεια των πανηγυρικών εκδηλώσεων.

Η αρτοκλασία κατά τον Εσπερινό τελέστηκε στον αύλειο χώρο κι εκεί ομίλησε ο Μητροπολίτης κ. Αθανάσιος αναφερόμενος στα πολλά προσωνύμια της Παναγίας, ως αποτέλεσμα της ιδιαίτερης ευλάβειας που επιδεικνύει ο λαός μας στο πρόσωπό της.

Κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σιατίστης, ανέλαβε τη διακονία του λόγου ο Ποιμενάρχης μας, ο οποίος μίλησε για την Παναγία ως οικονόμο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Διαβάστε ακόμα