Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ι. Μητρόπολη Λαγκαδά

Με την προσήκουσα ιερότητα και μέσα σε κλίμα κατανύξεως, εορτάστηκε εις την Ιεράν Μητρόπολιν Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας.

Το εσπέρας της παραμονής της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, εις τον Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Λοφίσκου, όπου στο τέλος ομίλησε προς τους παρισταμένους περί της Δυνάμεως και Μηνυμάτων του Τιμίου Σταυρού στην ζωή του κάθε ανθρώπου.

Ανήμερα της μεγάλης για την Ορθοδοξία μας εορτής της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε εις τον Όρθρον και προεξήρχε της Τελετής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον Ιερόν Ναόν των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασσήρου, πλαισιούμενος από Ιερείς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Εν συνεχεία ετέλεσε τον Αγιασμό επί τη ενάρξη του νέου σχολικού έτους, εις το Σχολικό Συγκρότημα της Ασσήρου, παρουσία αντιπροσωπιών των Μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως και ακολούθως μετέβη εις την περιοχή του Λοφίσκου όπου και πραγματοποίησε τον Αγιασμό στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχολήσεως Α.Μ.Ε.Α, όπου θα λειτουργήσει για πρώτη φορά εφέτος.

Μετά το πέρας των Τελετών Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετέβη εις την Ιερά Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου Σοχού, όπου εψάλει η Ιερά Παράκληση και έλαβε χώρα η αναχώρηση της Εικόνος της Παναγίας Γοργοεπηκόου για την καθέδρα της εις την Ιερά Μονή Δοχειαρίου  Αγίου Όρους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin