Η Εξόδιος Ακολουθία της Καθηγουμένης της Ι. Μονής Καλτεζών Αρκαδίας

Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα το εσπέρας, 17 Σεπτεμβρίου 2020, η Εξόδιος Ακολουθία της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Καλτεζών Αρκαδίας, Βερονίκης Μοναχής.  

Η Ακολουθία τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής προεξάρχοντος του  Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, συμπαραστατουμένου από πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως. 

Ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος στον επικήδειο λόγο του αναφέρθηκε στο μοναχικό βίο και τις αρετές που κοσμούσαν την προσωπικότητα της μακαριστής Ηγουμένης. Επίσης, ανέλυσε το στίχο του Αποστολικού Αναγνώσματος: “Η ψυχή αυτής εν αγαθοίς αυλισθήσεται” και καταλήγοντας ευχήθηκε η ψυχή της μακαριστής Καθηγουμένης να ακούσει από τον Χριστό  “Ευ δούλη αγαθή και πιστή είσελθε εις την χαρά του Κυρίου”. 

Στην Ακολουθία συμμετείχαν οι Καθηγουμένες των Ιερών Μονών Παναγίας Μαλεβής Μοναχή Παρθενία, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λουκούς Μοναχή Νεκταρία, Παναγίας Επάνω Χρέπας Μοναχή Αγνή, Παναγίας Μπούρα Μοναχή Παρθενία, Παναγίας Αμπελακίου Μοναχή Νεκταρία, πλειάδα Μοναζουσών από άλλες Ιερές Μονές καθώς και πλήθος πιστών. 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα