Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στο Κοινοβούλιο της Νέας Νοτίου Ουαλίας

Την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κοινοβούλιο της Νέας Νοτίου Ουαλίας, όπου έτυχε θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της Πολιτείας.

Ο Σεβασμιώτατος παρακάθισε σε γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του, ενώ συμμετείχε σε γονιμες συζητήσεις για ζητήματα που απασχολούν την ελληνική Ομογένεια, αλλά και το σύνολο της Αυστραλιανής κοινωνίας κατά την τρέχουσα περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα, με συνομιλητές του την Πρωθυπουργό της Νέας Νοτίου Ουαλίας, κ. Gladys Berejiklian, τον Υπουργό Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, κ. Geoff Lee,  και τον Πολιτειακό Βουλευτή, κ. Mark Coure, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος εξέθεσε τα προβλήματα και περιέγραψε τις ανάγκες της ελληνικής Ομογένειας, ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν επίσης οι εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού και οι εφαρμοζόμενες πολιτικές περιορισμού της εξάπλωσής της.

Ο Σεβασμιώτατος έγινε αποδέκτης συγχαρητηρίων για την υπεύθυνη στάση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας της πανδημίας, καθώς και για την αγαστή γενικότερα συνεργασία της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας με τις πολιτειακές Αρχές της Νέας Νοτίου Ουαλίας.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο Κοινοβούλιο, ο Αρχιεπίσκοπος προσέφερε στους συνομιλητές του από μία αναμνηστική κασετίνα με την εικόνα του Χριστού.

 

Διαβάστε ακόμα