Ο Επίσκοπος Κερνίτσης στην Ι. Μονή Παναγίας Φιλοκαλιωτίσσης Αχαΐας

Με κάθε λαμπρότητα, κατάνυξη και την πρέπουσα μοναστηριακή τάξη εορτάστηκε το Γενέθλιον της Υπεραγίας Θεοτόκου στην παλαίφατο και Ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Φιλοκαλιωτίσσης στο Πέττα Δυτικής Αχαΐας, Μετόχιον της Ιεράς Μονής Μαρίτσης.

Την παραμονή της εορτής, 7 Σεπτεμβρίου 2020, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός υπό του πανοσ. Αρχιμ. π. Γερβασίου Παρακεντέ, ο οποίος ωμίλησε επικαίρως.

Ανήμερα της εορτής, 8 Σεπτεμβρίου 2020, με ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου ετελέσθη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

 Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του ανεφέρθη στην πίστη, την υπομονή, την ελπίδα και στην συνεχή προσευχή των Αγίων και Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης καθώς και στο ρόλο που διαδραμάτισε η Κυρία Θεοτόκος στην Σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.

 Ο Θεοφιλέστατος κατέληξε στο κήρυγμά του με τα εξής λόγια, προσήλθαμε σε αυτό το μοναστήρι για να αποθέσουμε τις ελπίδες μας, τις αγωνίες μας, τα δάκρυά μας και τους στεναγμούς της καρδιάς μας στην Θεοτόκον και Μητέρα του Θείου λυτρωτού . Η Παναγία μας είναι η χαρά των θλιβομένων, το στήριγμα των πιστών, η βοηθός των ορφανών και των εγκαταλελειμμένων και η Υπέρμαχος Στρατηγός του έθνους ημών .

Κλείνοντας ο θεοφιλέστατος  ευχήθηκε τα δέοντα στην Καθηγουμένη Γερόντισσα Αγνή και στην περί Αυτήν Αδελφότητα, συνεχάρη δε τον Πρωτοψάλτη κ. Πέτρο Ρηγάτο, Νομικό Σύμβουλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών καθώς και τους βοηθούς του για την άρτια απόδοση των ύμνων και μετέφερε σε κληρικούς και λαϊκούς τις πατρικές εγκάρδιες  ευχές και ευλογίες του Αγγέλου της τοπικής μας Εκκλησίας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, αγιασμένα, Θεοσκέπαστα και Θεοφρούρητα.

 Στη Θεία Λειτουργία παρέστη η βουλετής Αχαΐας κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Δυτικής Αχαΐας.

 

Διαβάστε ακόμα