Ο Μητροπολίτης Γαλλίας στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης  κ.  Παναγιώτης  Πικραμμένος  συναντήθηκε σήμερα με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ.κ. Εμμανουήλ, ο οποίος συνοδευόταν από τον κ. Faisal bin Abdulrahman bin Muaammar, Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Κέντρου Διαθρησκευτικού και Διαπολιτισμικού Διαλόγου. («King Abdullah bin Abdulariz International Centre for Interreligious and Intercultural Dialogue»).

Στη συνάντηση συζήτηθηκαν ζητήματα του Διαθρησκευτικού Διαλόγου. Ο Αντιπρόεδρος εξήρε τη σημασία και τη συμβολή του Διαθρησκευτικού Διαλόγου στην προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας σε γεωγραφικές περιοχές που επικρατούν εντάσεις και πολεμικές διενέξεις. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου όπου διαβιούν χριστιανικοί πληθυσμοί με μακραίωνη ιστορική παρουσία και μακρόχρονες σχέσεις με τα Ελληνόφωνα Ορθόδοξα Κέντρα.

Ο κ. Πικραμμένος υπογράμμισε τέλος τον καθοριστικό ρόλο του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου προς αυτή την κατεύθυνση και ζήτησε από τον Μητροπολίτη Γαλλίας να μεταφέρει τα ειλικρινή σεβάσματα προς τον κ. Βαρθολομαίο και την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου στην Κωνσταντινούπολη.    

 

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin