Ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών στον Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου

Την Κυριακή ΙΓ Ματθαίου 6 Σεπτεμβρίου στον ιερό ναό του Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε μετά ευγενούς και φιλόξενης παραχωρήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης με συλλειτουργούς τον Οικονόμο Κυριακό Κοκκάλα εφημέριο του ιερού ναού τον Διάκονο Ευγένιο Τσάλλα και των συμμετεχόντων πιστών ισταμένων στην Θεία Ευχαριστία τηρούντων τας υγειονομικάς διατάξεις.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος κ. Ιωάννης και αναφέρθηκε με την θεολογική και θεόπνευστη γλώσσα του στην σημερινή ευαγγελική περικοπή της εκ του κατά Ματθαίου ιερού ευαγγελίου.

Εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου ο εφημέριος του ιερού ναού π. Κυριακός εκφράζοντας τις ευχαριστίες του ευχαρίστησε για δεύτερη φορά τον Πανιερώτατο κ. Ιωάννη και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την λαμπρή παρουσία τους στον εόρτιο εσπερινό του ιερού παρεκλησίου του Ταξιάρχου Μιχαήλ επι τη εορτή του εν Χώναις υπερφυούς θαύματος του αλλά και για την λειτουργική και λαμπρή παρουσία του Πανιερωτάτου κ. Ιωάννου στην σημερινή Θεία Ευχαριστία.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

 

 

Διαβάστε ακόμα