Πανηγύρισε η Παναγία των Καθαρών στην Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος

Του Σπυρίδωνος Κων. Κασπίρη, Οικονομολόγου, Φοιτητού Θεολογίας, Ιεροψάλτου

Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η Θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος & Ιθάκης, με επίκεντρο την πανέμορφη νήσο της Ιθάκης όπου η Παναγία των Καθαρών τυγχάνει προστάτης & έφορος.
Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος & Ιθάκης κ. Θεοφίλου αλλά και πλειάδος ιερέων της εν λόγω Ιεράς Μητρόπολεως τιμήθηκε και φέτος η σεπτή πανήγυρις της “Κυράς των Καθαρών”, όπως χαρακτηριστικά οι Ιθακήσιοι προσφωνούν την Παναγία μας.

Την παραμονή της πανηγύρεως, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020, τη σεπτή ευλογία του σεπτού ποιμενάρχου της Ιεράς Μητρόπολεως κ. Θεοφίλου, εκήρυξε τον θείον λόγον ο εκ Πατρών πρωτοπρεσβύτερος & προϊστάμενος του περικαλλούς Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Πατρών π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης αναφερόμενος εκτενώς εις το αειπάρθενον της Υπεραγίας Θεοτόκου και την όλη συμβολή της Παναγίας μας στην εκπλήρωση του έργου της Θείας Οικονομίας.

Την κυριώνυμον ημέραν ετελέσθη η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Ιεράς Μονής των Καθαρών Ιθάκης και ωμίλησε επικαίρως ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Σκιαδαρέσης εκ της Ιεράς Μητρόπολεως Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως, όστις τυγχάνει ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο Σεβασμιώτατος, εν κατακλείδι, ευχαρίστησε αμφότερους τους ομιλητάς αλλά και τον ακάματο εργάτη & ηγούμενον της πανηγυριζούσης Ιεράς Μονής πανοσιολογιώτατον Αρχιμανδρίτην π. Σεβαστιανόν Μόσχο, για το όλον έργο & την διακονία που επιτελεί αγογγύστως αυτός και οι εκλεκτοί συνεργάτες του. Ευχήθηκε, τέλος, εις άπαντας τους ευλαβείς προσκυνητάς αλλά και εις τους απανταχού της γης ευρισκομένους Ιθακησίους, έτη χαριτόβρυτα & Θεοσκέπαστα δια πρεσβειών της Παναγίας Μητέρας πάντων ημών. Στις ως άνω Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν οι εκ Πατρών καλλικέλαδοι ιεροψάλτες κύριοι Σπυρίδων Σκιαδαρέσης & Σπυρίδων Κασπίρης.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα