Σύσκεψη τοπικών αρχών της Φωκίδας για την Ι. Μ. Βαρνάκοβας

Μια ακόμα ευρεία σύσκεψη για την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βαρνακόβης έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Ευπαλίου την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020.

Στην πολύωρη σύσκεψη έγινε ενημέρωση από τους εκπροσώπους των αρμόδιων φορέων για την πορεία των έργων αναστήλωσης και αποκατάστασης της Ιεράς Μονής Βαρνακόβης. Ακολούθησε διάλογος με επιμέρους διευκρινήσεις σε τεχνικά και διαδικαστικά θέματα υλοποίησης των έργων.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκτιστος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των φορέων για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, καθώς και την συμπαράστασή τους προς την τοπική εκκλησία και το ιστορικό μοναστήρι της Βαρνάκοβας, επισημαίνοντας ότι με τον ζήλο τους, σύντομα το μοναστήρι θα επουλώσει τα τραύματά του από τις δυο καταστροφικές πυρκαγιές.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Φωκίδος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης, από το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής Βαρνακόβης δυο μοναχές, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, η Επιστημονική Συνεργάτης του Περιφερειάρχη Πέγκυ Αραβαντινού, ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δελμούζος, η Προϊσταμένη Εφορίας Αρχαιοτήτων Φωκίδας Αθανασία Ψάλτη, οι Αντιδήμαρχοι Δωρίδας, Γιάννης Φλέγγας, Μανώλης Μαυρομάτης, Κώστας Παλασκώνης, και Γιώργος Γλυμίτσας, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφερ. Ενότητας Φωκίδας Χρήστος Δημητρέλος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Καραχάλιος, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δωρίδας και Δημ. Σύμβουλος Πάνος Ζέτος, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου Χρήστος Τρίκκας, ο Προϊστάμενος Πυροσβεστικής Ιτέας Γιάννης Κολομπούρος, ο Προϊστάμενος Πυροσβεστικής Ναυπάκτου Κώστας Μπέκος, ο Σύμβουλος του Δημάρχου Νώντας Τριβήλος, οι Πρόεδροι Κοινοτήτων Ευπαλίου Κώστας Τσιούστας, Τειχίου Βαγγέλης Καραϊνδρος, Καστρακίου Πάνος Γεωργακόπουλος, Μαλαμάτων Αντώνης Γιαννόπουλος.

 

Διαβάστε ακόμα