Τα Κύθηρα εόρτασαν την Παναγία Μυρτιδιώτισσα

Με άστατο καιρό και κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω των μέτρων κατά του covid-19 με την χρήση μάσκας εντός και εκτός του Ιερού Ναού ο φετινός εορτασμός της Πολιούχου των Κυθήρων ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ.
Αρκετά μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου από τα Κύθηρα αλλά και από άλλα μέρη της πατρίδας μας,από τα χαράματα για να προσευχηθεί,η να εκπληρώσει κάποιο τάμα μπροστά στην Ιερή Εικόνα της ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ.

Το απόγευμα της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου στην Ιερά Μονή της Μυρτιδιωτίσσης εψάλη ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ.Μητροπολίτου Αιτωλίας &Ακαρνανίας κ.Κοσμά μετά Θείου Κηρύγματος.

Το πρωί της Πέμπτης 24ης Σεπτεμβρίου κυριωνύμου ημέρας της εορτής τελέστηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία με Αρχιερατικόν Συλλείτουργον,προεξάρχοντος του Σεβ.Μητροπολίτου Μεσογαίας&Λαυρεωτικής κ.Νικολάου και ακολούθησε η περιφορά της Ιεράς Εικόνος της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ μέχρι του εξωτερικού περιβόλου της Ιεράς Μονής χωρίς την παρουσία της φιλαρμονικής Ποταμού.
Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κυθήρων με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας Ελληνική Αστυνομία,Λιμενικό Σώμα,Πυροσβεστικό Σώμα, o Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας κ.Ευάγγελος Κυριαζόπουλος ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυβέρνησης κ.Κυριάκου Μητσοτάκη,οι Βουλευτές της Ν.Δ.Α Πειραά&Νήσων κυρία Νόνη Δούνια και κ.κ. Κώστας Κατσαφάδος,Νικόλας Μανωλάκος,η αγαπητή Αντιπεριφερειάρχης νήσων κυρία Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη,ο κ.Σπύρος Σπυρίδων Διευθύνων Σύμβουλος ΕΕΤΑΑ,ο Πρόεδρος της Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων&Αντικυθήρων κ.Ευάγγελος Βενάρδος,ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κυθήρων κ.Γεώργιος Μεγαλοκονόμος και άλλοι επίσημοι.

Τον Όρθρο και την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετάδωσε ζωντανά ο Ρ/Σ ADELIN FM από την συχνότητα 107,3 αλλά και μέσω διαδικτύου.

 

adelinfm.blogspot.com

Διαβάστε ακόμα