Τα νέα εξ΄ αποστάσεως Προγράμματα του Ι.Π.Ε της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Ι.Π.Ε.), στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρωπίνου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Έμφαση στις Δομές της Εκκλησίας» (MIS 5004190) που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους), πρόκειται να υλοποιήσει με την μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, προγράμματα τα οποία απευθύνονται ενδεικτικά σε κληρικούς και λαϊκά στελέχη της Εκκλησίας, συνεργάτες, εθελοντές καθώς και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, με στόχο την ενίσχυση των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων για την υποστήριξη του έργου τους.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα

Οι θεματικές ενότητες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα υλοποιηθούν είναι οι κάτωθι:

1. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΒΙΟΥ

2. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΡΟΝΟΙΑΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

3. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΡΟΝΟΙΑΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

4. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΡΟΝΟΙΑΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΕΝΘΟΥΣ

5. ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

6. Η ΕΝΟΡΙΑ ΩΣ ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΡΟΝΟΙΑΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

   
   
   
   
   
   
   

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι διάρκειας 28 ωρών και παρέχονται δωρεάν. Ο αριθμός συμμετεχόντων ανά τμήμα είναι από 15 έως 18 άτομα. Η εκπαιδευτική διαδικασία στο σύνολό της θα διέπεται από τις βασικές αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων και θα γίνει μέσω των εκπαιδευτικών τεχνικών της εξ αποστάσεως σύγχρονης εκπαίδευσης (e-learning).

Πιστοποίηση της επιμόρφωσης

Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως είναι φορέας παροχής υπηρεσιών διά βίου μάθησης της παρ. 3 του άρθρου 3 του ν.3879/2010 (Α΄ 163) αρμόδιο για την παροχή διά βίου εκπαίδευσης, κατάρτισης και ποιμαντικής επιμόρφωσης των Κληρικών, των εκκλησιαστικών υπαλλήλων και των λοιπών στελεχών της Εκκλησίας.

Αποτελεί Πιστοποιημένη Εκπαιδευτική Δομή παροχής πιστοποιημένων επιμορφωτικών προγραμμάτων στο Δημόσιο Τομέα (άρθρο 1 του Π.δ. 57/2007 (ΦΕΚ Α΄ 59)).

Οι συμμετέχοντες μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης θα λαμβάνουν Βεβαίωση Πιστοποιημένης Επιμόρφωσης. Η Βεβαίωση Πιστοποιημένης Επιμόρφωσης των Κληρικών και των Δημοσίων Υπαλλήλων θα χορηγείται σύμφωνα με το «Σύστημα Πιστοποίησης της Επιμόρφωσης» (ΦΕΚ Β’ 1657/2020) και μοριοδότηση με βάση το καθεστώς μοριοδότησης των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Υλοποίηση

Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν κατά το χειμερινό εξάμηνο του επιμορφωτικού έτους 2020 -2021, απογευματινές ώρες και μεταξύ των ωρών 15:00 έως 21:00. Περισσότερες πληροφορίες θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του Ι.Π.Ε. (www.ipe.gr), στη σελίδα στο Facebook:

https://www.facebook.com/IdrymaPoimantikisEpimorfoseosIAA

Πληροφορίες – Αιτήσεις

Η πρόσκληση και η αίτηση συμμετοχής είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΙΠΕ (www.ipe.gr) στη διαδρομή Προσκλήσεις – Προκηρύξεις  Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Συμμετοχή σε Εξ Αποστάσεως Επιμορφωτικά Προγράμματα και στη σελίδα στο Facebook:

https://www.facebook.com/IdrymaPoimantikisEpimorfoseosIAA

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:

http://ops.ipe.gr 

επιλέγοντας «ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ» από το Σάββατο 05 Σεπτεμβρίου 2020 έως και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 23.59. Οι συμμετέχοντες μπορούν να δηλώσουν έως 2 προγράμματαΜετά την παραπάνω ημερομηνία ουδεμία αίτηση γίνεται δεκτή.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στα τηλέφωνα: 210 3352364, 210 3352373, 210 3352362, 6932405002 και ώρες 10.00 με 15.00 είτε στο e-mail: [email protected].

Απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή στα προγράμματα είναι:

Η αίτηση συμμετοχής

Αποτελέσματα

Η επιλογή των εκπαιδευομένων  θα γίνει με σειρά προτεραιότητας βασιζόμενη στον χρόνο υποβολής της αίτησης. Oι συμμετέχοντες θα λάβουν ενημέρωση μέσω του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου.

Τα αποτελέσματα των επιλογών, οι ημέρες και οι ώρες διεξαγωγής θα δημοσιοποιηθούν στην ιστοσελίδα του Ι.Π.Ε. (www.ipe.gr).

Διαβάστε ακόμα